Sangeren Karen O. er nok mest kendt fra bandet Yeah Yeah Yeahs. Men hun har på flirtet med den klassiske musik. Ikke mindst på soundtracket til 'Where the Wild Things Are'.
Foto: NIELS CHRISTENSEN (arkiv)

Sangeren Karen O. er nok mest kendt fra bandet Yeah Yeah Yeahs. Men hun har på flirtet med den klassiske musik. Ikke mindst på soundtracket til 'Where the Wild Things Are'.

Musik

Seks gode, der spiller indieclassical

En lang række af store kunstnere blander for tiden rock og klassisk.

Musik

Karen O Ud over at være forsanger og komponist i new yorkergruppen Yeah Yeah Yeahs optræder Karen O i adskillige andre musikprojekter. Hun er solist, hun har samarbejdet med bl.a. The Flaming Lips, Swans og Santigold, og man kan også møde hende i forskellige sammenhænge, hvor indiemusikken og den klassiske musik udfordrer hinanden. Eksempelvis i hendes kompositioner til lydsporet til Spike Jonze-filmen 'Where The Wild Things Are'.

Jonny Greenwood

Briten Jonny Greenwood, der er mest kendt som guitarist, keyboardspiller og multiinstrumentalist i Radiohead, har markeret sig som komponist med klassisk inspirerede lydspor til film som 'There Will Be Blood', 'Norwegian Wood' og 'We Need To Talk About Kevin'. Hans værk 'Popcorn Superhet Receiver' bliver opført i København ved '60 Minutes of the Dessners'.. Oprindelig er det skrevet til BBC Concert Orchestra, som Greenwood er ekstern komponist for.

Sufjan Stevens

'Planetarium' er titlen på indieclassicalværket, som den alsidige komponist og instrumentalist Sufjan Stevens fra staten Michigan har skrevet og opført sammen med Bryce Dessner fra The National og den nutidige klassiske komponist Nico Muhly. Som solist er Sufjan Stevens kendt for at skabe ekstraordinær orkestral popmusik, hvorfor det egentlig ligger lige til højrebenet for ham at være en del af indieclassical-scenen.

Kronos Quartet
Den nu mere end 30 år gamle amerikanske strygerkvartet Kronos Quartet har igennem mange år samarbejdet med alternative rockmusikere og derigennem været med til at nedbryde grænserne inden for såvel klassisk som rytmisk musik. Inden for indieclassical er Kronos Quartet en væsentlig inspirationskilde, der stadig udfordrer genrer og spiller med mange forskellige kunstnere, herunder Bryce Dessner fra The National.

Efterklang

Det danske bands seneste album, 'Piramida', er stærkt inspireret af klassisk musik, og amerikanske medier har flere gange nævnt danskerne som et nordeuropæisk bud på et nyt indieclassicalnavn. Gruppen optrådte med Sjællands Symfoniorkester ved orkestrets første 60 minutes-arrangement tidligere i år og har desuden spillet sammen med et australsk symfoniorkester i Sydney.

Damon Albarn

Damon Albarn er ikke bange for at arbejde på tværs af de musikalske genrer. Han har spillet indie med Blur, symfonisk rock med The Good, The Bad and The Queen og tegneseriepop med Gorillaz. Sidste år sprang Albarn så ud som klassisk komponist med musikken til operaen 'Dr. Dee'.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce