Gætværk. Udnævnelsen af Simon Rattle intensiverer gætterierne om, hvem der kommer til at efterfølge ham som chefdirigent for et af verdens mest kendte symfoniorkestre, Berlinerfilharmonikerne (arkivfoto):
Foto: PER FOLKVER

Gætværk. Udnævnelsen af Simon Rattle intensiverer gætterierne om, hvem der kommer til at efterfølge ham som chefdirigent for et af verdens mest kendte symfoniorkestre, Berlinerfilharmonikerne (arkivfoto):

Musik

Verdenskendt mirakelmager skal stå i spidsen for Londons kendte symfoniorkester

Berlinerfilharmonikernes chefdirigent, Simon Rattle, har afklaret fremtiden efter Berlin.

Musik

Berlinerfilharmonikernes chefdirigent, Simon Rattle, fortsætter karrieren som chefdirigent for London Symphony Orchestra, når han stopper i Berlin.

Det meddeler London Symphony Orchestra i dag i en pressemeddelelse.

»Jeg kan ikke forestille mig en bedre eller mere inspirerende måde at bruge mine næste år på«, siger Simon Rattle i en kommentar til sin udnævnelse, hvor han omtaler London Symphony Orchestra som et klassisk kvalitetsorkester, der ikke hænger så meget i traditionerne, men kigger fremad.

Orkester med stærk fortid

Orkestrets fortid fejler ellers ikke noget.

Listen over London-orkestrets tidligere chefdirigenter omfatter navne som britiske Colin Davis, amerikanske Michael Tilson Thomas og den italienske maestro Claudio Abbado.

Udnævnelsen af Simon Rattle har intensiveret gætterierne om, hvem der kommer til at efterfølge ham som chefdirigent for et af verdens mest kendte symfoniorkestre, Berlinerfilharmonikerne.

LÆS INTERVIEW

Buddene strækker sig fra Herbert von Karajans tidligere assistent, den tyske topdirigent Christian Thielemann, der lige nu har kontrakt på jobbet som chefdirigent for Staatskapelle Dresden, og til den gamle, men ikke længere helt raske mesterdirigent Mariss Jansons. Yngre topnavne som lettiske Andris Nelsons og den karismatiske venezuelanske chefdirigent for Los Angeles-filharmonikerne, 34-årige Gustavo Dudamel, er også i spil på rygtebørsen.

Skabte sit ry i den britiske provins

Simon Rattle skabte sit navn som topdirigent i internationale musikkredse, da han i 1980’erne og 1990’erne gennemførte et mindre musikmirakel i byen Birmingham, hvor han løftede det lokale orkester til verdensniveau og skaffede byen en ny, moderne koncertsal.

Rattle bærer den fornemme britiske titel Sir. Han dirigerede London Symphony Orchestra første gang i 1977. I de senere år blandt andet gæstedirigeret orkestret ved den olympiske åbningsceremoni i London i 2012, og året efter modtog han Léonie Sonnings Musikpris i København.

Med skiftet til London allerede i 2017 får Simon Rattle en enkelt sæson, hvor han kommer til at styre orkestrene i både London og Berlin, inden i hans kontrakt med Berlinerfilharmonikerne løber ud i 2018. Det sidste halvandet års tid har der verseret rygter om, at den nu 60-årige Rattle var på vej til London Symphony Orchestra.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce