Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Norske og danske fans måtte gå skuffet hjem efter kun ét nummer fra den canadiske popsanger. Kilde: YouTube

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fra Bieber, Minaj og Lou Reed til Morrissey: Sådan skrider man fra en koncert

Nogle gange er det hårdt at være musiker. Så hårdt, at man ikke orker at spille en koncert færdig.

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Da en fornærmet Justin Bieber forlod en intimkoncert i Oslo i aftes, skrev han sig ind i en lang historie af musikere, der har skredet fra egne koncerter.

Politiken giver her et overblik over andre musikere, der har været godt trætte af deres arbejde på en koncertaften.

1) Den. 28. marts 1977 spillede ikonet Lou Reed koncert for 1.600 mennesker i Vejlby-Risskov Hallen i Aarhus. Da publikum 50 minutter inde i koncerten begyndte at kaste med øl, forlod Lou Reed fluks scenen, efter at have skreget: »Der er ingen, der skal kaste øl efter mig!«

Da det gik op for publikum, at den sorthårede superstjerne ikke havde tænkt sig at vende tilbage, gik vrede medlemmer af publikum på scenen og smadrede scenelyset og væltede et flygel, skriver Aarhus Portalen.

2) 28. juni 1996 blev de gendannede punkikoner The Sex Pistols midtpunkt i en skandale på Roskilde Festival, da de to gange i løbet af tyve minutter forlod scenen, fordi enkelte publikummer kastede flasker efter dem.

Efter anden gang kom Sex Pistols ikke tilbage.

3) 25. august 2008 blev Pianisten András Schiff vred.

Så vred over adskillige hosteanfald under en koncert i Tivolis koncertsal, at han afbrød spilleriet og irettesatte det 1.500 personer store publikum. Men hosteriet fortsatte. Under ekstranummeret blev det for meget, og efter endnu et højlydt host rejste Schiff sig og forlod scenen for ikke at vende tilbage.

4) Til sin koncert i Liverpools Echo Arena 7. november 2009 havde den britiske sanger Morrissey kun spillet halvandet nummer, da han blev ramt af en øl, kastet af en koncertgænger. Straks efter forlod den 50-årige sanger scenen og vendte ikke tilbage.

Morrissey har både før og efter denne koncert afbrudt og forladt andre koncerter. Bl.a. pga. lugten af grillet kød, som han som vegetar ikke bryder sig om.

5) 18. juni 2011 gav Amy Winehouse koncert i den serbiske hovedstad Beograd, men efter at have mumlet sig gennem et par numre og tabt mikrofonen, vaklede hun af scenen igen og forlod et utilfredst publikum, hvoraf mange allerede var begyndt at sive fra koncerten.

Amy Whinehouse aflyste efter koncerten hele sin Europa-turné.

6) 14. august 2015 udviklede en koncert med rapperen Nicki Minaj i Concord Pavillion lidt uden for San Francisco sig voldeligt, og Nicki Minaj fik bl.a. hevet en pige, der havde fået peberspray i øjnene, op på scenen. Minaj afbrød efterfølgende koncerten.

7) 2. september 2015 måtte det britiske heavy metal-band Motörhead afbryde en koncert i Austin, Texas efter blot tre sange. Det samme var sket ugen før under en koncert i Salt Lake City, Utah. Afbrydelserne skyldtes, at forsangeren Lemmy Kilmister ikke kunne gennemføre koncerten pga. sit skrantende helbred.

Efter en hjerteoperation i 2013 var Lemmy Kilmisters helbred også grund til, at bandet aflyste en koncert i Danmark.

8) Sidst men ikke mindst måtte norske og danske fans gå skuffede hjem 29. oktober 2015 efter kun ét nummer fra den canadiske popsanger Justin Bieber til en koncert i Oslo.

Bieber blev vred på et par teenagepiger, der blev ved at hive i en skjorte, som han prøvede at tørre vand af scenegulvet med. Han har tidligere afbrudt koncerter. Bl.a. i Argentina i 2013.

Research: Politikens Bibliotek

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden