Gendannet. LCD Soundsystem er vendt tilbage fra et par års pensionering og er et af hovednavnene på årets Coachella festival.

Gendannet. LCD Soundsystem er vendt tilbage fra et par års pensionering og er et af hovednavnene på årets Coachella festival.

Musik

De fem bud: Uventede udgivelser og mystisk hiphop tænder nysgerrigheden

Politikens musikredaktør anbefaler 5 sange, der ikke er til at komme uden om lige nu.

Musik

1. Kanye West: Facts

Same procedure as last year? Igen i år fejrede Kanye West nytårsaften med en uventet udgivelse (som du kan lytte til lige her). Men modsat den overraskende ballade ’Only One’ fra forrige år ringede hiphoppens superego 2016 ind i musikalsk velkendt territorium med vredet soulsampling og et par bjæffende raplussinger – rettet mod Nike; det er nemlig Adidas, der har Kanye på lønningslisten nu.

En anden slags ballade, der ikke ændrer det faktum, at Kanye West sidste år ikke nåede at udgive det annoncerede og forsinkede nye album.

2. Leikeli47: Watch em fall

New York-rapperen Leikeli47 optræder med maske og giver nærmest aldrig interviews, men udgiver mixtapes med en lind understrøm af dunkle beats og verbale håndkantslag.

Mystik er altid et godt kort at spille, men det er sange som det basrullende showdown på ’Watch em fall’, der for alvor bør tænde nysgerrigheden for den kvindelige rappers kommende bevægelser i hiphoppens kældergange.

3. Jamaika: Blodskudt

Asfalten i dansk hiphop bliver ved med at slå spændende nye revner. Efter at Vestegnen med Sivas og MellemFingaMuzik har haft dirigentstokken i nogle år, sætter Jamaika og hans pladeselskab, Force One, Vejle på hiphoppens landkort.

Med en stemme svøbt i autotune og vibrerende af tvivlens poesi beretter den unge mand om sin tid bag tremmer på singlen ’Blodskudt’. Pludselig er Vejle gangsta.

4. DIIV: Under The Sun

Godt fire år efter deres roste debutalbum, ’Oshin’, er drømmerockerne i DIIV snart tilbage med endnu et album med en mærkværdig titel, ’Is The Is Are’. Som den sidste single inden albummet har de sluppet en hypnotisk omgang krautrock med kraftigt ekko af The Cure løs.

En stærkt forførende sang, man kan begrave hovedet dybt i, mens man overvejer meningen med den nye albumtitel.

5. LCD Soundsystem: Christmas will break your heart

Med et dobbelt blast from the past annoncerede den toneangivende californiske festival Coachella mandag nat sin plakat for i år.

Øverst stod et gendannet Guns’n’Roses sammen med 00’ernes smarteste retrorøvere, LCD Soundsystem. Dagen efter toppede LCD dén nyhed med meddelelsen om, at de også har et nyt album på vej.

Uden samme krysantemumbombeeffekt trådte James Murphy og Co. faktisk allerede juledag ud af deres selverklærede pensionering, da de for første gang i fem år udgav en ny sang.

En julesang af den melankolske slags, der åbner som ensomhedens cirkler over et klaver og slutter i orkestral storhed. Velkommen tilbage!

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce