1947-2016. Plakat ved udstillingen 'DAVID BOWIE is' på Groninger Museum i Holland.
Foto: Peter Dejong/AP

1947-2016. Plakat ved udstillingen 'DAVID BOWIE is' på Groninger Museum i Holland.

Musik

Læserne sørger over Bowie: »Som 'Jareth' i 'Labyrinth' var han mit første crush som femårig«

Politiken.dk opfordrede læserne til at skrive, hvad popstjernen David Bowie har betydet til dem. Her er en række svar.

Musik

Antonius Manders:

»Bach - Beethoven - Beatles - Bowie. Ingen nulevende musiker er større end Bowie, hans musik har så mange elementer, så enestående, han var et forbillede for mig som musiker og sanger«.

Ulrich Kristensen:

»Bowie's cool fremtoning og det magiske lydspor, han lagde igennem mit 46-årige liv, vil altid stå klart i erindringen om manden, der solgte verden. Well played, Ziggy«.

Klaus Andersen:

»Først og fremmest som en af denne planets dygtigste musikere. Men også en yderst eksperimenterende musiker, der har været hele vejen rundt. Jeg vil huske ham som manden med de 1.000 ansigter, der aldrig stagnerede. Han har været på de vildeste rejser. Nu tager han den sidste. Tak for musikken«.

Naja Sofie Lyberth Karlsson:

»Som 'Jareth' i 'Labyrinth' var han mit første crush som femårig. Han har været bindeled mellem mig og flere af mine søskende. Hans musik var blandt det første, jeg hørte udover Disney, og den har glædet og trøstet mig flere gange, end jeg kan tælle. Han var mit største idol og magisk til det sidste«.

Keld Holse:

»Den største mandlige sanger i rockhistorien! En af de største poeter, performere, musikere nogensinde er død. Hvilket tab«.

Mads Lundgaard:

»Det første klare minde, jeg har af Bowie, var, da jeg så 'Ashes to Ashes'-musikvideoen i fjernsynet som 10-årig i 1980, hvor den gjorde et kæmpe og varigt indtryk! Det er også en af hans allerbedste sange, og det var fra før, han blev 80'er-poppet, og det musikalsk gik ned ad bakke. Men med 'Blackstar' forlod han heldigvis denne verden med et ganske godt album«.

Tina Kyster:

»Mange musikminder - først og fremmest. En del af mit livs soundtrack, men jeg husker stadig meget meget levende, da jeg som stor pige så 'Merry Christmas Mr. Lawrence'. Så stærk!«.

Martin Kehlet:

»Ikke ret meget, men jeg ved, at han har været en stor inspiration for mange andre mennesker, og det skal han have respekt for. Han var en ener, der brød mure ned på mange områder«.

Nanja Pontoppidan:

»Vil mene, at bag hans væsen var der så langt mere end blot en popsang - men, hvil i fred med hvad han var, nu er han stjernestøv igen, og vi har alle fået lidt af det«.

Gitte Petersen:

»Fik ham under huden gennem skoleopgave i 1984, og han har siddet fast lige siden. Et fantastisk menneske og genial musiker«.

Torbjørn Krebs:

»Kunstneren der lavede musik efter egen smag og gav diverse 'strømninger' fingeren, hvilket ogse nyeste udgivelse lyser af. Et kæmpe tab ... bare så trist«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce