Dødsfald. Den danske rapper og sangerinde Linkoban tabte i går kampen til kræft.

Dødsfald. Den danske rapper og sangerinde Linkoban tabte i går kampen til kræft.

Musik

Musikeren Linkoban er død

Den 30-årige sangerinde har tabt kampen til kræft, skriver familien på Facebook.

Musik

Den dansk-vietnamesisk-kinesiske rapper Linkoban er død.

Hun blev diagnosticeret med kræft for halvandet år siden, og i går tabte hun kampen, lyder det i en besked på hendes facebook-side. Hun blev 30 år.

Hi everyone, As most of you who have been following Linkoban here knows, Ling was diagnosed with cancer a year and a...

Opslået af Linkoban på 18. februar 2016

Linkoban blev kendt for sin grime-inspirerede elektrorap med numre som 'Like This', 'Popgun Track' og ' Oh Oh'. Hun har spillet på blandt andet Spot og Roskilde Festival.

I oktober 2014 blev sangerinden diagnosticeret med kræft i stadie fire i oktober, og hun gennemgik i løbet af 2015 et intenst behandlingsforløb med stråling og kemoterapi. Gennem hele behandlingen var hun løbende i studiet for at indspille, og i oktober måned sidste år udgav hun en ny single, 'Hide The Dirt'.

»Så længe jeg er syg, bliver jeg nødt til at skrive sange. For det første for ikke at tabe småkagerne fuldstændigt – men også fordi jeg undslipper balladen for en stund og får lov at leve mig ind i mine egne drømme igen. Her er intet umuligt«, fortalte hun selv om indspilningen på sin hjemmeside .

Selvom det danske sygehusvæsen med Linkobans egne ord gjorde alt, hvad de kunne for hende, virkede behandlingen ikke, og i oktober sidste år måtte man opgive behandlingen. Det fik familie og venner til at starte en indsamling for at finansiere videre behandling i Tyskland. I november blev der afholdt en støttekoncert med Suspekt i spidsen, hvor også Benal, Jooks og AV AV AV optrådte.

Linkoban har løbende opdateret om sygdommen på sin Facebook-side.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce