Salme. Med sin 15-årige søns tragiske død sidste sommer, har Nick Cave & The Bad Seeds indspillet et nyt album. Den første sang derfra er strømsummende sorg.
Foto: Daniel Hjorth

Salme. Med sin 15-årige søns tragiske død sidste sommer, har Nick Cave & The Bad Seeds indspillet et nyt album. Den første sang derfra er strømsummende sorg.

Musik

5 sange du skal høre lige nu: sørgende Nick Cave og febril danse-freak

Nyt fra en sørgende Nick Cave, elektronisk Mursejler-viden og febrilt dansende parfume-reklame er mellem Simon Lunds 5 udvalgte sange, du skal høre lige nu.

Musik
FOR ABONNENTER

Jesus Alone. Sidste år faldt den ene af Nick Caves tvillingesønner ud fra en klippe ved Brighton. 15 år gammel. Den tragedie er det tungt draperede baggrundstæppe for det kommende album og dokumentarfilm fra Nick Cave & The Bad Seeds. Den første sang derfra er den over 6 minutter lange ’Jesus Alone’. Warren Ellis skaber et støjstødende og ambient klangrum for Caves salme af en fabulerende og sorgfuld sang, der finder sit nulpunkt i ordene: »With my voice. I am calling you«. Album og film udkommer 9. september.

Mursejleren. Når Djämes Braun synger, at de kigger på fugle, mener de noget andet. Men det gør Dans & Lær ikke. De er en kvintet, der tager deres fuglekikkert så alvorligt, at der kommer milde elektroniske sange ud af det. Seneste ornitologiske aftapning er om mursejleren, der får ristet sin pop-rune med et greb i krautrockens grundbog. Til dem, der lige skal have tanket op på deres mursejlerviden.

Mutant Brain (feat. Assasin). Åh, de er smarte, de reklamefolk. Irriterende smarte! Men Kenzo har lanceret en ny parfume med en lille håndgranat af en musikvideo, der er lige så manipulerende som uimodståelig. Den altid originale filminstruktør Spike Jonze står bag, og i et ekko af sin Fatboy Slim-video til ’Praise You’ lader han Margaret Qualley danse som en anden Christopher Walken-freak gennem Dorothy Chandlers labyrintiske pavilion i Los Angeles Music Center. Til lyden af manisk dancehall, hvor Assasin bliver hugget op og spyttet i dobbelt tempo. Det er en reklame, men også et lille vildt værk i sig selv. Eller er det omvendt?

Kanye West (feat. Wycleef Jean). Hvis man har smidt Young Thug på døgnfluernes mødding efter den sløsede Roskilde-koncert, minder Atlanta-rapperen med ’Kanye West’ om, at han stadig er en af tidens største originaler. På sin egen smågeniale måde vrider han atter armen om på opfattelsen af hiphop, og lige så spjættende som snøvlende rapper han sig hen til et omkvæd, der vist mest går på »Wamp-Wamp/ Wet-wet«, mens Wycleef Jean i baggrunden synger lidt ro på og giver Thuggers feberramte rap lidt jordforbindelse. Hvad det har med Kanye West at gøre? Mit gæt er lige så godt som dit.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce