Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

MLTR-forsangeren Jascha Richter bor til dagligt i Gøteborg, hvor han nyder den svenske natur og lader op til at skrive sange med hjertet, sammen med sin kæreste og deres datter
Foto: THOMAS SJØRUP (arkiv)

MLTR-forsangeren Jascha Richter bor til dagligt i Gøteborg, hvor han nyder den svenske natur og lader op til at skrive sange med hjertet, sammen med sin kæreste og deres datter

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Michael Learns to Rock drømmer om dansk gennembrud - igen

Aarhus-veteranerne tager på akustisk charmeoffensiv i foråret.

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I næste uge udgiver Michael Learns to Rock (MLTR) deres album nummer otte, 'Scandinavia'.

Det sker 21 år efter debuten, der indeholdt megahittet 'The Actor', som de fleste danskere stadig synger med på i nostalgiske stunder.

Bandet lignede måske en døgnflue i Danmark, men sangen hittede kæmpestort i Asien og banede vej for en lang karriere for de tre bandmedlemmer, Jascha Richter, Kåre Wanscher og Mikkel Lentz, i især det sydøstasiatiske.

Her synges der med for fuld hals til store stadionkoncerter med indisk, kinesisk og thailandsk accent, og fansene har t-shirts med de efterhånden midaldrende danske mænd, som ellers godt kan handle i Netto herhjemme uden at blive genkendt.

Stjernerne vender nu blikket mod Danmark og planlægger en forårsturne med en række akustiske koncerter på mindre spillesteder rundt omkring i provinsen.

I'm not an actor, I'm not a star. And I don't even have my own car

»De akustiske koncerter bliver meget intime. Vi sidder jo nærmest midt blandt publikum og spiller«, siger Jascha Richter, forsanger og sangskriver i MLTR, til ibyen.dk.

LÆS MERE

»Det er nærmest ligesom at holde et foredrag«, siger han.

Han slår fast, at det ikke er for pengenes skyld, at de turnerer i Danmark. Faktisk ville bandet tjene 10-12 gange mere per koncert, hvis de spillede i Asien i stedet for Struer, Brande eller Sønderborg.

Skrigende piger
I Asien har MLTR haft status som konger af pop de sidste tyve år. Men billedet af bandet som superstjerner omringet af skrigende asiatiske piger holder ikke rigtig længere, fortæller han.

»Det er vist et levn fra starten af halvfemserne«, siger han lidt genert.

Bandet har dog stadig en fanklub med 300 fillipinske piger, som følger dem overalt.

»Vi har et bredere publikum nu, som i øvrigt er meget forskellige fra land til land. I Singapore sidder publikum helt stille til koncerterne. Til gengæld er der vildt gang i den i Indien«, siger han.

Bandet har i øvrigt spillet i både Cambodja og Nepal - steder, der absolut ikke er vant til koncerter med vestlige bands.

Rammer den asiatiske folkesjæl

»Noget i MLTRs univers har ramt den asiatiske folkesjæl«, mener Jascha Richter, der føler sig utroligt heldig og taknemmelig for sin lange karriere og sit store publikum.

»Tænk at så mange får noget ud af vores musik«, siger han.

Han beskriver musikken som drømmende, ukompliceret, harmonisk og med enkle harmonier og tekster, der er nemme at relatere til. Han er tilhænger af en stærk melodi og mener, at det er en af MLTRs store forcer.

»Vi er ikke excentriske som for eksempel Lady Gaga og andre store stjerner. Vi er faktisk ret almindelige, vi laver bare gode melodier«, siger han.

»Det er det, vi altid har gjort«.

Derfor håber Jascha Richter også på, at det danske marked vil tage godt imod det nye album, 'Scandinavia'.

»Jo, og jeg er da sikker på, at vi får et hit igen denne gang. Ligesom i 1991«, siger han.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden