To dage før hendes Grammy-show optræden har Katy Perry udgivet en ny reggaedisco-single.

To dage før hendes Grammy-show optræden har Katy Perry udgivet en ny reggaedisco-single.

Musik

5 sange du skal høre lige nu: Katy Perry skruer ned for vindmaskine-stemmen og op for reggaedisco-beatet

Musik

Father John Misty - Ballad of the Dying Man

Komedien går hånd i hånd med tragedien på Father John Mistys fortælling om den døende mand i de sociale mediers tidsalder – med endeløse guirlander af analyser, ligegyldigheder og smarte bemærkninger.

I en folkrockende klaverballade holder den døende mand fingrene på tasterne til det sidste og lader blikket glide gennem kommentarfeltet med afsky og selvforherligelse. Som alle andre.

Det er fjerde single fra Mistys album ’Pure Comedy’, der udkommer til april.

Mariah Carey - I Don't (feat. YG)

Mariah Carey ligner en, der famler.

Den store diva har sit hvert år til jul, men efter sit på Caesar’s Palace i Las Vegas, det aldrig fængende reality-program, ’Mariahs World’, og sin (tekniske problemer eller ej) katastrofale optræden nytårsaften på Times Square virker Carey groggy.

Måske derfor vender hun tilbage til musikken. Og spiller en sikker ballade ud, hvor hun hen over Donell Jones’ hjerteknuste ’Where I Wanna Be’ selv krænger sine hjertekvaler ud.

Spændvidden er ikke den samme i dag, men Mariah Carey har stadig fuld kontrol over de emotionelle undertoner i sin stemme.

Dirty Projectors - Cool Your Heart (Feat. Dawn)

Første gang jeg hørte den her fra Dirty Projectors, blev jeg væltet omkuld.

Ikke på den larmende måde, men på den forvirrende facon, hvor jeg ikke vidste, hvilken fod jeg skulle stå på, hvilket øre jeg skulle lytte med, eller hvad jeg i det hele taget skal tænke om Dirty Projectors.

Og det er en god ting! De har tabt sangstruktur og lydtekstur på gulvet som en stabel tallerkener og samlet det igen med Solanges hjælp. Og fået Dawn til at lime de sidste løse ender sammen med sødme.

En sang, der starter forfra hver gang, men kun bliver bedre.

ML Buch - Everybody Needs

ML Buch er Marie Louise Schou Buch. Hun har guitar og mikron med sig rundt i verden, hvor hun samler på drøje guitarriffs og field recordings.

Alle har brug for noget, synger hun over et riff, der lyder, som om noget går i stykker i slowmotion og splintrer i små melodiske fragmenter.

Imens flimrer en video forbi med japanere, der står fanget mellem hinanden i toget, fanget med hånden på telefonen eller bare fanget med en permanent panderynke i den moderne tilværelses hvide støj.

Sangen er fra ML Buchs aktuelle ep, ’Fleshy’.

Katy Perry - Chained to the Rhythm

Det ligner (og lyder!) som et velplanlagt angreb på hitlisterne, når Katy Perry lancerer en ny single to dage før Grammy-showet, hvor hun skal optræde. Og tilmed har haft hitlisteeksperterne Sia og Max Martin ind over sangskrivningen.

Mere overraskende er det, at Bob Marleys barnebarn Skip Marley dukker op, og at Perry holder igen med vindmaskine-stemmen. Men det placerer det besættende beat i centrum af Perrys reggaedisco.

Ikke bare en sang, du skal høre lige nu, men en sang, du ikke kan undgå at komme til at høre.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce