Hurray for the Riff Raff spillede på sidste års Roskilde Festival.
Foto: Thomas Borberg

Hurray for the Riff Raff spillede på sidste års Roskilde Festival.

Musik

5 sange du skal høre lige nu: Feministisk hymne, kryptisk ørkenblues og nyt fra Fleet Foxes

Queen Omegas utrolige stemme, Fleet Foxes fabulerende lange comeback og et svar til 'The Great Gatsby' er blandt de fem sange, Simon Lund mener, du skal høre lige nu.

Musik

Fleet Foxes: Third of May / Ōdaigahara.

Det er seks år siden, at Seattle-folkrockerne i Fleet Foxes udgav et album.

Siden har trommeslager Josh Tillman forladt bandet og genopfundet sig selv som den mytiske rockshaman Father John Misty.

Forsanger Robin Pecknold har brugt tiden på at bevare venskabet med guitaristen Skyler Skjelset, hvilket den første sang fra det kommende ’Crack-Up’ handler om.

Og Fleet Foxes viser, at de også kan fabulere som Tillman – med godt ni minutters harmonier i indie-katedralen.

Jorja Smith: Beautiful Little Fool

Den engelske r’n’b-sanger Jorja Smith brugte kvindernes kampdag til at udgive en feministisk hymne, der vender og drejer ordene fra Daisy i F. Scott Fitzgeralds ’The Great Gatsby’ om, at det bedste, piger kan være, er smukke små fjolser.

»Why can’t you be a beautiful little girl/ Instead of being a beautiful little fool?«, spørger Jorja Smith tilbage i sin neosoulballade.

alt-J: 3WW

Når man kalder sit band deltategnet, man får frem ved at trykke Alt+J på en computer, fortæller man verden, at der ikke bliver givet ved dørene.

Heller ikke musikalsk er der hurtige kulhydrater i de engelske indierockere. Til gengæld er der ørkenblues med lommer af støj, stryger og drømmestemmer på ’3WW’, der blev præsenteret som binær kode af 1’er og 0’er.

De var anstrengende, hvis ikke de også var gode.

Manudigital & Queen Omega: Digital Trinidad Session #1

Den franske reggaebassist og digital dancehall-connoisseur Manudigital rejser Caribien rundt med sit Casio-keyboard og indspiller små youtubevideoer.

Den seneste med Queen Omega fra Trinidad & Tobago er ren killer.

Oprindelig sang Queen Omega calypso, men her giver hun den digitale reggae nerve og soul, så det næsten ryger fra det lille keyboard.

Hurray For The Riff Raff: Pa'lante

Bluesfolkbandet Hurray for the Riff Raff er fra New Orleans, hvor hverken blues eller folk er entydige størrelser.

Der har man blandet musik og blod på tværs af emigranternes forskelle, hvilket forsangeren Alynda Lee Segarra med de puertoricanske rødder ikke lægger skjul på på deres nye temperamentsfulde sang. På både engelsk og spansk.

Sådan lyder modstand i Amerika lige nu, når den kommer indefra.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce