Danske Jasper Høiby, engelske Ivo Neame og svensk-norske Anton Eager leverer Phronesis-jazz på højt plan sammen med Frankfurt Radio Big Band.
Foto: Daniel Hjorth (arkiv)

Danske Jasper Høiby, engelske Ivo Neame og svensk-norske Anton Eager leverer Phronesis-jazz på højt plan sammen med Frankfurt Radio Big Band.

Musik

5 hjerter: Jazztrio leverer flot kombination af skønhed og kompleksitet

Den skandinavisk-engelske jazztrio Phronesis præsterer i samspillet med Frankfurt Radio Big Band smuk jazz af allerfineste kaliber.

Musik
FOR ABONNENTER

Den danske bassist Jasper Høiby, den engelske pianist Ivo Neame og den svensk-norske trommeslager Anton Eger har siden 2005 udgjort trioen Phronesis, som ifølge visse internationale jazziagttagere hører til blandt denne planets mest spændende og velspillende orkestre.

Sikkert og vist er det i alle fald, at de siden debuten i 2007 med albummet ’Organic Warfare’ stille og roligt har udviklet sig og tilføjet den ene formidable præstation efter den anden, både i studiet og som et ganske overordentlig tæt og svingende live outfit. Sidste års ’Parallax’, der var indspillet i de legendariske Abbey Road-studier i London, frembød et nyt højdepunkt, ligesom koncerten i Copenhagen Jazzhouse under årets jazzfestival var aldeles fremragende god.

Så efterhånden er det med en vis skrækblandet forventning, man sætter en udgivelse fra de tre knalddygtige herrer på afspilleren. For kan de virkelig overgå sig selv eller bare bevare det ekstremt høje status quo fra sidst? Indtil videre, ja.

Samarbejdet med dirigenten Julian Argüelles, der leder Frankfurt Radio Big Band og har arrangeret pladens ti numre, øger respekten for Phronesis, og med det store orkester i ryggen skaber de musik af stor skønhed, der vokser i hovedet på en efter hver ny gennemlytning.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce