Bandet Haim, der består af tre søskende, udgiver nyt album 7. julie med titlen 'Something to Tell You'.

Bandet Haim, der består af tre søskende, udgiver nyt album 7. julie med titlen 'Something to Tell You'.

Musik

5 sange lige nu: Nyt fra søstergruppen Haim og dansk charterferiepop

Derudover er der, blandt Lucia Odooms udvalgte sange, som du ikke må snyde dig selv for at høre, en kommende 'domina' på hitlisterne og øm elektronisk pop.

Musik

1. Barselona: Charter

Rasmus Theodor og Rud Aslak er de to venner bag den danske charterferiepopduo Barselona. Deres musik findes på Soundcloud, hvor de har udgivet et mixtape med ferielængselsfulde sange. Hvis man er indebrændt over forårets fravær, er det en god idé at »tage til en strand og drikke drinks på Barce og ryge cigaretter« med Barselona, som er et af de mest interessante nye danske navne i år.

2. Mac Demarco: On The Level

Mac Demarco er moderne rockmusiks ballademager: Selv om han kaster med fadøl og crowdsurfer halvnøgen til sine koncerter, er hans melodier nogle af tidens ømmeste og stærkeste. Uanset om det er oder til cigaretter, sange om rastløshed og crossdressing eller kærlighedssange. På sit album ’Another One’ fra 2015 giver han sin adresse væk på sidste nummer og inviterer sine fans på kaffe. I næste uge udkommer han med et nyt album, der bærer titlen ’This Old Dog’, som førstesinglen, ’On the Level’, er fra.

3. Haim: Right Now

I denne uge landede en ny single fra det fabelagtige søskendeband Haim, som har udgivet to plader og er kendt for deres Fleetwood Mac-lignende sange og uimodståelige charme. Paul Thomas Anderson har instrueret musikvideoen til ’Right Now’, som endnu en gang leder tankerne hen på 1970’erne og er en oplagt sang at stå at skråle dramatisk med på med lukkede øjne og knyttede næver. Haim udgiver et nyt album, ’Something to Tell You’, 7. juli.

4. Bibio: Beyond My Eyes

Et af de mest oversete gode albums fra sidste år er ’A Mineral Love’ fra Bibio, den elektroniske musiker Stephen Wilkinson, som laver funkmusik for Moder Jord. Men nogle gange lyder det også mere rendyrket elektronisk, som gammel soulfunk eller hiphop. Med sin nye single har han bevæget sig væk fra de organiske elektroniske lyde, men der er som altid et nærvær af syrede og sære indtryk, der giver lyst til at danse med træerne.

5. SZA & Travis Scott: Love Galore

Solána Rowe er sangerinden bag aliaset SZA, som siden 2012 udgivet tre ep’er, der bevæger sig i spændingsfeltet mellem neosoul og r’n’b. Til sommer udkommer hendes debutalbum, ’CTRL’, og i denne uge kom en musikvideo til singlen ’Love Galore’ – en duet med den dagsordensættende rapper, eller trapper, om man vil, Travis Scott. Med ’Love Galore’ kunne noget godt tyde på, at SZA kommer til at sætte sig tungt på hitlisterne, når hun debuterer.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  Søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce