LCD SOUNDSYSTEM

Roskilde festival 2016
Foto: RYE SKJOLDJENSEN ANDERS

LCD SOUNDSYSTEM Roskilde festival 2016

Musik

5 sange du skal høre lige nu: LCD Soundsystem er tilbage og Frank Ocean sprøjter sange ud

Der er dét der punkt på den nye Sort Sol-sang, der er mere uafviselig pop fra Haim, og der er to nye sange fra LCD Soundsystem mellem de 5 sange, Simon Lund mener, du skal høre lige nu.

Musik

1. LCD Soundsystem: Call The Police/American Dream.

LCD Soundsystem er hipsterkulturens hofband med deres hang til vintage synthesizere, tekster med tungen i kinden og frække pluk fra historisk krautrock.

For et par uger siden gav de koncerter på Brooklyn Steel og luftede nye sange. To af dem er ude nu.

Den støjeuforiske ’Call the Police’ og den tømmermændsramte ’American Dream’. Begge lyder som et triumferende comeback.

Hvornår kommer albummet?

På Facebook har bandleder James Murphy lagt en længere forklaring op. De er næsten færdige. Der mangler en efterbehandling, og så venter de på vinyludgaven.

For naturligvis vil LCD Soundsystem kun udgive albummet, når det kan rekvireres på vinyl samme dag. Som Murphy forklarer: »Fordi ... well ... fordi jeg er gammel«. Og retro-moderne.

2. Haim: Want You Back.

For anden uge i træk har søstrene Haim udgivet en ny single.

Efter den intense slowburner ’Right Now’ er Este, Danielle og Alana Haim på ’Want You Back’ tilbage i deres karakteristiske, lettere Fleetwod Mac-tråd, der stadig er glødende catchy.

Med masser af californisk studielyd i hvert instrument, krummelurer i lydbilledet og vokalerne sat i relief kunne det tyde på, at det er i produktionen, Haim har brugt de fire år, der er gået siden sidst.

3. Phlake: Ouch.

Sidste år dominerede Albertslund-duoen Phlake de danske hitlister. Med sirupdrivende sovekammer-r’n’b og blødt masserende melodier rullede de persiennerne ned over hele landet.

Til sommer skal de åbne Roskilde Festivals Orange scene og efter et par længere indspilningsophold i Los Angeles er Mads bo og Jonathan Elkjær klar med endnu en den slags popsange med rytmisk proptrækkergevind og blottede følelser.

4. Frank Ocean: Lens.

Først gik der flere år uden en lyd fra Frank Ocean. Så kom der uden varsel to album og et magasin.

Og nu udsender den sky popstjerne med de emotionelle kurver på stemmebåndet sange med få ugers mellemrum i sit radioshow ’Blonded Radio’.

Efter den lavmælt afsøgende ’Channel’, guitarboblende ’Biking’ med Jay-Z og Calvin Harris-hittet ’Slide’ følger ’Lens’.

En minimalistisk og autotunet ballade, Ocean får til hænge sammen på følelserne i sin stemme. Den findes også en remix med besøg af Travis Scott.

5. Sort Sol: ... Like A Trance Like ...

Der er et punkt på den nye single fra Sort Sol, der virkelig lover godt for det kommende album, ’Stor langsom stjerne’.

Det er to og et halvt minut henne i den dunkle rockhymne med Steen Jørgensen på Leonard Cohen-dybder og Lydmors korstemme. Her splintrer Lars Top-Galias støjguitar lydbilledet, og Jørgensen messer fra sin stemmes katakomber: »Kom lad os gå/ hvor gåderne råder«.

Det første album fra Sort Sol i 16 år udkommer 19. maj.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce