Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Danske jazzmusikere hyldede John Coltrane ved at opføre mesterværket 'A Love Supreme' på Jazzhus Montmartre i København sidste år. Nu er det lille spillested sikret overlevelse.
Foto: BRINKMANN MIE

Danske jazzmusikere hyldede John Coltrane ved at opføre mesterværket 'A Love Supreme' på Jazzhus Montmartre i København sidste år. Nu er det lille spillested sikret overlevelse.

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Montmartre er reddet de næste tre år: »Hold da kæft, det er jo en fantastisk nyhed«

København har besluttet at støtte det lille jazzhus med 700.000 kroner om året.

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Hold da kæft, det er jo en fantastisk nyhed«, lyder det fra Jazzhus Montmartres stifter og direktør, Rune Bech, da han hører, at Københavns Kommune har reddet det lille spillested.

Jazzhus Montmartre ville have drejet nøglen om til nytår, hvis kommunen ikke havde bevilget de 700.000 kroner, som der skal til for at stedet kan fortsætte.

DF indgik i nat budgetforlig for København med Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten, og en del af aftalen er, at Jazzhus Montmartre er sikret støtte helt frem til og med 2020 med 700.000 kroner om året.

»Vi har ikke rigtig turdet tro på noget«, siger Rune Bech.

»At det så ovenikøbet er en tre-årig periode giver os arbejdsro til at sikre, at den rolle, Montmartre har fået, kan fortsætte. Og vi vil gøre, hvad vi kan for at udbygge Montmartres position«.

Blandt Europas 10 bedste

Det lille, internationalt kendte spillested med plads til 85 gæster er på The Guardians liste over de 10 bedste jazzklubber i Europa og New York Times har fremhævet det som et af de steder, man bør besøge, hvis man har 36 timer i København.

Men fordi der ikke er plads til flere gæster, kan Jazzhus Montmartre ikke få det til løbe rundt, selv om der er rigtig mange frivillige, der hjælper til.

Sidste år valgte København at stoppe støtten til jazzhuset, og det lykkedes kun at overleve, fordi husets udlejer indvilgede i ikke at få betaling i et år, og fordi fonde spyttede ekstra penge i.

Men fondene har meddelt, at de ikke vil blive ved, hvis ikke også Københavns Kommune bidrager. Og fra næste år skal Montmartre også betale husleje igen.

»Vi lader propperne springe i dag«, siger Rune Bech.

DF's kultur- og fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen, siger, at han er »lykkelig« ikke bare på Montmartres men også på københavnernes vegne.

»De fortjener at have et godt spillested i indre by«, siger han.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden