Musik

5 sange lige nu: Hypnotisk koreansk rap og tvivlsomt nyt fra Lukas Graham

Sydkoreansk rap, kuldslået country og Lukas Graham på en lille pony. Simon Lund har udvalgt fem sange, du skal høre lige nu.

Musik

1. Yaeji: Drunk I’m Sippin On

Sydkoreansk rap? Ja da! Yaeji er en visuel kunstner og – for det meste – en dj, der bor både i Seoul og New York. I pendulbevægelsen frem og tilbage over Stillehavet skaber hun besættende house-tracks eller remixer Drake.

Men denne gang har hun samlet den rullende bas og prikkende hi-hat op fra Atlantas trap-scene for at rappe på koreansk om druk, glemsel, angst og indre uro i natten. På en gang hypnotisk og højspændt.

2. Nilüfer Yanya: Baby Luv

Som navnet antyder, har Nilüfer Yanya rødder i Tyrkiet og Iran, men den unge sanger-sangskriver kommer fra det vestlige London. Der skriver hun spartanske folksange med rum nok til klangen fra en guitar og en småhæs stemme, der lægger sine læber helt ind til lytterens øre.

Den seneste af hendes udspil rejser sig som en konkylies spids mellem de to sætninger »Do you like pain« og »Call me sometime«. Et sted imellem sider en smuk sang i spænd.

3. Honey Harper: Pharaoh

Et sted mellem gamle countryhelte med lige så ondt i sjælen som i leveren og yngre indiehelte med hang til lo-fi støj i yderkanten af deres sange findes Honey Harper.

Jeg ved ikke meget andet om ham, der på pressebilledet ligner en langhåret og trimmet udgave af Boris Johnson, end at han udkommer på Arbutus Records og har debutpladen ’Universal Country’ på vej.

Lige nu behøver jeg heller ikke mere end den her trøstende skulder af en sang.

4. Post Malone: Rockstar (feat. 21 Savage)

For et par uger siden udgav den evige stener Post Malone en ny single. En sumpet omgang hiphop med den mumlende 21 Savage inde over.

En trance af et nummer, hvor Malone messer Bon Scott og Jim Morrison. Der flyder med hiphop-tracks for tiden, men lige den her har siddet fast i flere uger.

Og ser man på spillelisterne rundt omkring, er jeg ikke den eneste, der har lyst til at trippe væk i Post Malones tåger.

5. Lukas Graham

Off To See The World. Lukas Forchhammer er i vælten for tiden.

Det ene øjeblik er han i twitterkrig med Landbrug og Fødevarer om danske grisebassers livskvalitet.

Det næste leverer han sammen med sit band Lukas Graham soundtracket til ’My Little Pony: Filmen’, hvor endnu et stykke plastiklegetøj skal indtage det store lærred.

Det er den første nye sang fra Lukas Graham i et par år, men jeg er ikke sikker på, at det er i musikken, at Forchhammer har en vindersag.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce