Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

5 sange lige nu: Hypnotisk koreansk rap og tvivlsomt nyt fra Lukas Graham

Sydkoreansk rap, kuldslået country og Lukas Graham på en lille pony. Simon Lund har udvalgt fem sange, du skal høre lige nu.

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

1. Yaeji: Drunk I’m Sippin On

Sydkoreansk rap? Ja da! Yaeji er en visuel kunstner og – for det meste – en dj, der bor både i Seoul og New York. I pendulbevægelsen frem og tilbage over Stillehavet skaber hun besættende house-tracks eller remixer Drake.

Men denne gang har hun samlet den rullende bas og prikkende hi-hat op fra Atlantas trap-scene for at rappe på koreansk om druk, glemsel, angst og indre uro i natten. På en gang hypnotisk og højspændt.

2. Nilüfer Yanya: Baby Luv

Som navnet antyder, har Nilüfer Yanya rødder i Tyrkiet og Iran, men den unge sanger-sangskriver kommer fra det vestlige London. Der skriver hun spartanske folksange med rum nok til klangen fra en guitar og en småhæs stemme, der lægger sine læber helt ind til lytterens øre.

Den seneste af hendes udspil rejser sig som en konkylies spids mellem de to sætninger »Do you like pain« og »Call me sometime«. Et sted imellem sider en smuk sang i spænd.

3. Honey Harper: Pharaoh

Et sted mellem gamle countryhelte med lige så ondt i sjælen som i leveren og yngre indiehelte med hang til lo-fi støj i yderkanten af deres sange findes Honey Harper.

Jeg ved ikke meget andet om ham, der på pressebilledet ligner en langhåret og trimmet udgave af Boris Johnson, end at han udkommer på Arbutus Records og har debutpladen ’Universal Country’ på vej.

Lige nu behøver jeg heller ikke mere end den her trøstende skulder af en sang.

4. Post Malone: Rockstar (feat. 21 Savage)

For et par uger siden udgav den evige stener Post Malone en ny single. En sumpet omgang hiphop med den mumlende 21 Savage inde over.

En trance af et nummer, hvor Malone messer Bon Scott og Jim Morrison. Der flyder med hiphop-tracks for tiden, men lige den her har siddet fast i flere uger.

Og ser man på spillelisterne rundt omkring, er jeg ikke den eneste, der har lyst til at trippe væk i Post Malones tåger.

5. Lukas Graham

Off To See The World. Lukas Forchhammer er i vælten for tiden.

Det ene øjeblik er han i twitterkrig med Landbrug og Fødevarer om danske grisebassers livskvalitet.

Det næste leverer han sammen med sit band Lukas Graham soundtracket til ’My Little Pony: Filmen’, hvor endnu et stykke plastiklegetøj skal indtage det store lærred.

Det er den første nye sang fra Lukas Graham i et par år, men jeg er ikke sikker på, at det er i musikken, at Forchhammer har en vindersag.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden