Win Butler er forsanger i det canadiske band Arcade Fire. Men hjemme i Canada er en af deres sange blevet udsat for censur.
Arkivfoto: Ivan Riordan Boll

Win Butler er forsanger i det canadiske band Arcade Fire. Men hjemme i Canada er en af deres sange blevet udsat for censur.

Musik

Bandet Arcade Fire synger om selvmord og sovepiller. Men den går ikke i Canada

Canadiske radiokanaler bortcensurerer flere ord i ny Arcade Fire-sang.

Musik

Bandet Arcade Fire fra Canada har ingen hjemmebanefordel, når deres musik bliver sendt ud i æteren af canadiske radiokanaler og tv-stationer.

I singlen ’Creature Comfort’ fra bandets seneste album ’Everything Now’ synger gruppen om, at nogle piger hader sig selv og gemmer sig under lagener med sovepiller. Når sangen bliver spillet i radioen, er ’piller’ blevet erstattet af et horn.

Ud over pillereferencen er ordene ’selvmord’, ’døende’ og ’at skære’ også blevet bortcensureret. Censuren står bandets pladeselskab bag, fortæller den canadiske tv-station Global Television Network.

Siden Arcade Fire blev dannet i 2003 af parret Win Butler og Régine Chassagne, har gruppen høstet stor international anerkendelse.

Albummet ’The Suburbs’ fra 2011 blev ved uddelingen af de engelske Brit Awards kåret til årets internationale album og blev årets album til Grammy-uddelingen.

Arcade Fire har endnu ikke kommenteret sagen, men på det sociale medie Twitter har en række brugere kommenteret censuren.

»Det er en antiselvmordssang, og den bliver censureret for potentielt set at aktivere selvmordstruede personer?«, skriver brugeren Ashley Rae.

Under Roskilde Festival i år mødte Politiken forsangeren fra Arcade Fire. Læs interviewet her.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce