Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Lyt med: Bisse, Chromeo og Elvis Costello er bare noget af musikken, du skal høre i denne uge

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bisse - spruttesangen

Bisse bliver ved med at spænde buen til det yderste. Den ene dag giver han koncert med den japanske støjmester Keiji Haino (ham med klaverværket ’Miracles’, hvor 88 personer skal trykke alle klaverets 88 tangenter ned samtidig), den næste skriver han børnesange.

Den elektronisk brummende sang spruttesangen er skrevet til Kristian Nordentofts bog ’Bettinas badekar’, en nyfortolkning af Flemming Quist Møllers 1971-klassiker, ’Bennys badekar'.

Chromeo - Juice

Så er der fest i tidsmaskinen igen. Elektrofunkduoen fra Montréal sørger for, at pulsen ikke falder i denne weekend.

Hvad end du lytter til deres retro-catchy funkbasker eller tager videoturen med de to herrer i kort lædernederdel og høje hæle gennem en appelsinlund i noget, der ligner Italien. Ifølge Dave 1 og P-Thugg er ’Juice’ første udspil fra et kommende album.

K-phax - Oh My God

Atlanta-rapperen Lil Yachty har ikke farvet håret lyserødt og slået en streg over gamle hiphopregler forgæves. Nu har vi fået en dansk mumlerapper, der er vokset op med hiphop som en musikalsk hybridform i midten af poplandskabet.

Her er autotunet melodi og spraglet iscenesættelse ofte vigtigere end skarpt tilhuggede rim. K-phax er ingen Lil Yacthy endnu, men dansk hiphop har lige åbnet endnu en ny afdeling.

Elvis Costello -You Should't Look at Me That Way

Det er nogle år siden, vi sidst hørte Elvis Costello synge (med The Roots i 2013). Den gamle punkkyniker har i mellemtiden skrevet sine memoirer og givet dem et soundtrack.

Det er hans nye sang også, men selv om den lyder gammel, er det en ny sang. Fløjlsballaden om hemmeligheder mellem elskende er skrevet til filmen ’Film Stars Don’t Die in Liverpool’ om den amerikanske skuespiller Gloria Grahame.

Ne-Hi- The Times I'm Not There (feat. Jamilla Woods)

Ne-Hi er en garagerockende kvartet fra Chicago, der debuterede for tre år siden med et selvbetitlet album. En af sangene derfra har de nu taget under behandling og omarrangeret i selskab med r’n’b-sangeren Jamila Woods. Og vupti.

Den før flydende guitarpopsang er forvandlet til et stramt stykke r’n’b i et lavere tempo og masser af soul over den samme og før så løse guitar. Det er lige før, det mere er Woods sang nu.

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden