Egberto Gismonti fremførte  sine numre solo, så de stod frem som  nye i forhold til de tidligere versioner,  Gismonti har spillet med diverse grupper.
Foto: Peter Hove Olesen

Egberto Gismonti fremførte sine numre solo, så de stod frem som nye i forhold til de tidligere versioner, Gismonti har spillet med diverse grupper.

Musik

Henrik Palle: Koncert med brasiliansk multiinstrumentalist var så smuk, at man ikke turde trække vejret

Den brasilianske guitar- og klaver-ekvilibrist Egberto Gismonti var frygtindgydende skrap på begge sine instrumenter onsdag aften i Helsingør. Han leverede især stor skønhed og betagende brasiliansk musik.

Musik
FOR ABONNENTER

Der er noget ualmindeligt jordnært over Egberto Gismonti. Med sit slidte læderfodtøj, sine forvaskede jeans, sin helt almindelige skjorte, sin efterhånden hvide hestehale og karakteristiske hæklede hue ligner han en vinbonde. Og selv om han spiller på såvel guitar som klaver med en nærmest overjordisk teknik og fantasi, er han også jævn i sin tilgang til musikken. Han spiller brasiliansk folkemusik, og det betyder ikke så meget, hvad sangene hedder, sagde han. Det vigtigste er det, de formidler.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce