Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Kim Agersten
Arkivfoto: Kim Agersten

Musikeren og sangeren Tom Petty hittede stort i 1989 med 'Free Fallin''.

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Beastie Boys, Tom Petty og Lionel Richie i hd: YouTube giver 1.000 musikvideoklassikere et digitalt ansigtsløft

1.000 ikoniske musikvideoer restaureres af YouTube i samarbejde med Universal, så musikelskere kan se de gamle helte i bedre kvalitet end nogensinde.

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det skal være slut med grynede videoer og tvivlsom kvalitet, når musikelskere falder i YouTube-hullet og kører ned ad Memory Lane for at genhøre hits, fra dengang mor var dreng.

YouTube er gået sammen med pladeselskabet Universal om at opdatere og restaurere 1.000 ikoniske musikvideoer, der alle er optaget, før der fandtes hd (high definition). Dengang fjernsyn ikke var flade, men havde billedrør.

De 1.000 musikvideoer opdateres løbende, og projektet fuldendes først i 2020, men allerede fra i dag er de første 100 musikvideoer lagt op i en ny restaureret version.

Der er blandt andet tale om musikvideoer med kunstnere som Billie Idol, Kiss, Lionel Richie, Tom Petty, Smokey Robinson, Boyz II Men, Lady Gaga og The Killers, og der er altså flere på vej.

Tjek for eksempel 90’er gruppen Beastie Boys’ punkraphit ’Sabotage’ fra 1994 i hd her:

Eller salig Tom Pettys 30 år gamle klassiker ’Free Fallin’’:

Og hvorfor ikke Lionel Ritchies ’All Night Long’ fra 1983?

»Det er virkelig en ære at samarbejde med Universal Music Group og forandre måden, fans rundt i verden oplever måden, hvorpå de ser nogle af de mest klassiske og ikoniske videoer«, siger YouTubes global head of label relations, Stephen Bryan, i en pressemeddelelse og fortsætter:

»Det er vores mål at sikre, at musikvideoerne – de sande mesterværker – opnår den høje standard, som kunstnernes værker fortjener, og som nutidens musikfans forventer«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden