Tålmodige. Tindersticks fra Nottingham har siden debuten i 1993 via en del op- og nedture vist sig at være i besiddelse af en helt afgørende kvalitet.
Foto: HVOLBY TINE/Jyllands Posten

Tålmodige. Tindersticks fra Nottingham har siden debuten i 1993 via en del op- og nedture vist sig at være i besiddelse af en helt afgørende kvalitet.

Anmeldelser, cd-beat

Tindersticks er fortsat en køn plante i tilværelsens store venteværelse

Den engelske gruppe har svært ved at levere helt så mindeværdige sange, som da de slog tidens tone an for efterhånden 20 år siden.

Anmeldelser, cd-beat
FOR ABONNENTER

Når man har så speciel en lyd og tilgang til musikken som Tindersticks, kan det være utrolig svært at holde inspirationen kørende i længden. Men Tindersticks fra Nottingham har siden debuten i 1993 via en del op- og nedture vist sig at være i besiddelse af en helt afgørende kvalitet. De er nysgerrige, men deres nysgerrighed er af den forsigtigt prøvende og ikke den rastløse slags.

Faktisk virker Tindersticks indimellem nærmest frustrerende tålmodige. Således har de været 4 år om at finde frem til den præcist justerede musikalske opskrift, der skulle gøre deres næste album til noget særligt og nyt, som samtidig lå i naturlig forlængelse af deres samlede værks unikke udtryk. En slags musikalsk dukkehjem og kabaret for Knuste Hjerters Klub.

En anden forklaring på ’The Waiting Room’s lange ventetid er Tindersticks mange sideprojekter, hvor gruppen laver filmmusik og det, der ligner. Begge dele kan mærkes på den filmiske og stemningsfulde musik, der strømmer ud af højttalerne i Dr. Tindersticks nyrenoverede venteværelse.

Trumfkortet er som altid Stuart A. Staples’ fløjlsmørke baryton, men efter den store udskiftning i holdopstillingen i 2006 har Staples bevidst arbejdet på at få sin stemme til at blive et instrument blandt de andre. En strategi, der indimellem lykkes næsten for godt, for Staples-stemmen er jo en af de stemmer, man aldrig rigtig kan få nok af.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce