Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JOEL RYAN/AP
Foto: JOEL RYAN/AP

»Jeg er blevet bedre til at lægge make-up, så der er ikke nogen der opdager, jeg har det på«, siger forsanger Brian Molko fra Placebo.

Skanderborg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rockstjerne: Jeg er blevet bedre til at lægge make up

Placebo har lagt storhedstiden i halvfemserne bag sig og er blevet voksne.

Skanderborg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Han ser egentlig helt almindelig ud, ham Brian Molko.

Der var ellers engang, dengang i midten af halvfemserne, hvor han førte sig frem med en bemærkelsesværdig kraftig make-up. Med læbestift, neglelak og eyeliner i front for et ambitiøst rockband kaldet Placebo.

Et ungt orkester med meninger midt i en britisk storhedstid, hvor Blur og Oasis og Suede og Pulp konkurrerede om at sælge flest albums med musik, der blev døbt britpop.

Men hvor de store slagnumre, Blur og Oasis, med tiden brændte ud, tog lange pauser eller stoppede helt, er Placebo her stadig. Og det i en grad, så de fredag aften kunne fylde den store scene på en familievenlig musikfestival som Skanderborg.

Naiviteten er forsvundet Her stod folk skulder mod skulder, forlomme mod baglomme, for at opleve halvfemserprovokatørerne i levende live, med en karismatisk frontfigur nu helt uden ansigtsmaling. Eller hvad?

»Nej, jeg bruger stadig make-up. Der er ikke noget, der har forandret sig på det punkt«, siger Brian Molko en times tid inden Placebo går på scenen i den bedste spilletid på Skanderborg.

LÆS ANMELDELSE

»Jeg er bare blevet bedre til at lægge make-up, så der er ikke nogen der opdager, jeg har det på«, siger han med et smil så skævt, at man med det samme ved, at der er noget af historien, han ikke har fortalt.

»Tja, det handler nok om, at vi var mere naive, dengang vi var unge. Vi ville forandre verden, gøre op med homofobien, som findes overalt. Derfor pyntede jeg mig som en pige, og når folk havde set længe nok på det, fandt de ud af, at jeg nok alligevel var en mand. I dag er vi ikke helt så frembrusende. Det er det, jeg mener med, at vi har mistet noget at naiviteten«, siger Brian Molko.

Oasis lignede drengene fra pub’en
Placebo blev dannet i 1994, og de seks albums, bandet har udsendt med skiftende besætninger, er blevet afsat mere end ti millioner gange. Med aggressive guitarer og tyk sminke blev de anset som en moderne udgave af 70’ernes glamrock.

Sidste år vandt bandet en MTV Music Award, og selvom den slags er lovlig mainstream for folk som Brian Molko, er han alligevel lidt stolt over, at hans band med halvandet årti på bagen stadig kan være med.

»Vi kunne have valgt at fortsætte i den rille, der gav os succes i halvfemserne, men så ville jeg kede mig ihjel. Se på Oasis. De lignede en flok fyre, der kom lige fra pub’en, og allerede da de udsendte deres andet album var det det samme lort, som de havde lavet én gang. Det kan ikke overraske nogen, at de kørte træt«, siger Brian Molko.

Første gang på Skanderborg
Selvom Placebo altså er et orkester med en vis erfaring, er det første gang, de spiller i Skanderborg. Under de grønne bøge og alt det der.

Har du hørt noget om, hvad Skanderborg er for en festival?

»Jeg har hørt, der er en masse træer. Det hele handler om atmosfære. Man kan med det samme mærke, om publikum befinder sig godt og er i godt humør. Den slags kan man føle på scenen, så omgivelserne betyder selvfølgelig noget«, siger Brian Molko.

At spille på en festival er selvsagt anderledes, end at spille en almindelig koncert. I princippet kunne det tænkes, at publikum på Skanderborg Festival havde købt deres billetter for at høre TV-2, der spiller lørdag eller Roxette, der optræder søndag.

LÆS ANMELDELSE

Og så bare dryssede forbi den store scene, mens Placebo var på, fordi de ikke havde andet at give sig til fredag aften.

»Ja, på mange måder er det sværere at spille på en festival. For det første har folk ikke købt billetter kun for at se os. Det er ikke kun vores mest indædte fans der står nede foran scenen. Der er også alle mulige andre, som vi skal overbevise om, at vi er gode nok«, siger Brian Molko.

Hopper ikke på 90’er-bølgen

»Og for det andet har man ikke ret lang tid til lydprøver og til at få styr på det hele. At spille på en festival er dømt til at gå galt, og det gør det som regel«, griner Placebos frontmand.

Til gengæld har I muligheden for at hænge ud med andre bands bagefter, men I kender vel ikke rigtigt nogle af de andre, der spiller i aften?

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Ikke rigtigt, og så alligevel. Vi har spillet med Volbeat før. Og ham der er med i det band, der spiller lige nu (Søren Rasted og Hej Matematik, red.), var det ikke ham der var med i Aqua?«

LÆS ARTIKEL

Joh…

»Jeg vidste det! Alle hørte jo Aqua dengang. Men nej, vi hænger ikke så meget ud længere. Det gjorde vi meget, da vi var nye og lige havde brudt igennem. Men nu synes vi, vi har gjort det der, så som regel tager vi videre efter koncerten«, siger Brian Molko.

I et af teltene her på festivalen, var der fredag aften 90’er-tema. Hvordan mærker du, at 90’er-bølgen er over os?

»Det mærker jeg ikke, for jeg vil ikke mærke det. Jeg er fuldstændig uimodtagelig overfor nostalgi, fordi for mig handler det om at se frem, i stedet for at blive ved med at hænge fast i det gamle. Den musik, der blev spillet i 90’erne, havde sin tid dengang. Den skal selvfølgelig stadig spilles, men jeg skal ikke være en del af nogen bølge«.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden