Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
RASMUS BAANER (arkiv)
Foto: RASMUS BAANER (arkiv)

Aktion. Uffe Elbæk har personligt forfattet et brev til Leonard Cohen i håb om at få løst problemet.

Scene
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Uffe Elbæk: Leonard Cohen går over grænsen

Kulturministeren blander sig i dansetvist med crooneren fra Canada.

Scene
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kulturminister Uffe Elbæk er akkurat kommet hjem fra sin udskældte tur til Ukraine, før han nu begiver sig i kamp mod selveste Leonard Cohen.

Det fortæller Kulturen på News på TV 2 News

Uffe Elbæk tager affære, fordi han mener, at Leonard Cohen og hans folk går over grænsen, når de nægter det aarhusianske dansekompagni, Granhøj, at de kan bruge hans musik til en forestilling, der turnerer verden rundt.

»Jeg har skrevet til ham, at jeg i al mindelighed virkelig håber, at det her problem bliver løst. Jeg er sikker på, at Granhøj ikke har tænkt sig at gøre noget ulovligt«, siger Uffe Elbæk til Kulturen på News.

LÆS ARTIKEL

Ministeren står dog ikke alene med sin hjælp til dansekompagniet. Også den danske ambassade i Canada er blevet inddraget i sagen.

Cohen turnerer med de samme sange
Årsagen er, at Granhøj netop nu turnerer i udlandet med danseforestillingen 'Dance Me To The End On/Off Love', hvor de bruger nogle af Leonard Cohens kendte sange. Og her ligger problemet.

Leonard Cohen og hans selskab Sony ATV vil ikke give Granhøj Dans lov til at bruge musikken, fordi Cohen samtidig turnerer med de samme sange.

Det betyder, at Granhøj allerede har måttet aflyse en opsætning i Polen på søndag, andre forestillinger i Rusland og Tyskland er på vippen, og helt galt kan det gå i Canada, hvor forestillingen efter planen skulle sættes op 32 gange fra begyndelsen af oktober.

Men det har Leonard Cohen og hans folk foreløbig sat en effektiv stopper for.

»Vi er jo en flok naive kunstnere, der ikke er vant til at være så stor del af et spil. Der er ingen tvivl om, hvad deres spil går ud på; endog masser af dollar. Og vi er vant til kun at have med kroner at gøre. Så være en del af det spil, det er skræmmende«, siger Palle Granhøj, danser og koreograf i Granhøj Dans, til Kulturen på News.

'Ærgerligt for dansk kulturliv'

Uden tilladelse kan Granhøj nemlig ikke spille forestillingen, og det kan få voldsomme konsekvenser for det lille kompagni, der ikke har råd til at bryde allerede indgåede kontrakter.

»Selv 50.000 -100.000 kroner er meget for os. Og vi har ikke råd til, at nogen kræver erstatning fra os«, fortæller Palle Granhøj.

Den knibe er altså grunden til, at Uffe Elbæk blander sig ved at skrive et personligt brev til den candiske crooner.

»Det handler jo om at få vores scenekunst ud i verden. Granhøj er endt i en dum situation, og det er ærgerligt, også for dansk kulturliv. Nu må vi se, om mit brev gør et indtryk«, siger Uffe Elbæk til Kulturen på News.

LÆS OGSÅ

Foreløbig har Granhøj hørt fra Cohens folk, og i bedste fald får kompagniet lov til at spille forestillingen i Canada, men først næste år, hvor Leonard Cohen tænker at holde turne-pause.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden