Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

PAPIRTEATER. Igennem tre årtier har alverdens dramaer udspillet sig i Per Brink Abrahamsens papirteater. Nu er det slut. Sådan da.
Foto: Per Brink Abrahamsen

PAPIRTEATER. Igennem tre årtier har alverdens dramaer udspillet sig i Per Brink Abrahamsens papirteater. Nu er det slut. Sådan da.

Scene
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Landets eneste papirteater lukker, slukker - og genåbner

Igennem tre årtier har Per Brink Abrahamsen styret slagets gang i sit papirteater på Teater Svalegangen. Nu synger teatret sin svanesang for blot at genopstå.

Scene
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dukketeater. Det kunne ligne noget fra en gammel tegneserie eller et fund fra marskandiserbutikken. Det er det ikke. Det er en nutidig scene fra ’Valkyrien’ i ’Nibelungens Ring’, Wagners store operaværk. På gammeldags dukketeater i pap og papir.

Med Per Brink Abrahamsen som dukkefører og i en papscenografi bygget over de oprindelige kulisser i Bayreuth, 1876, har ’Valkyrien’ været opført på teaterfestivaler i udlandet, på Operaen i København og ikke mindst i Aarhus, hvor landets eneste professionelle papirteater bor på Teater Svalegangen.

Her har malede og trykte papkarakterer gennem tre årtier danset, fægtet, trodset deres fædre, sejlet ud, fundet hjem og slået hinanden ihjel.

Men nu lukker dukketeaterdirektør Per Brink Abrahamsen sit teater, og det sker med en Shakespeare-inspireret forestilling, som har premiere i dag og spiller sidste gang på Shakespeares 400-års dødsdag 23. april.

Siden 1987 har direktøren ført sine papirfigurer gennem H.C. Andersen-eventyr, teaterkoncert med Pink Floyd-musik, Ældre Eddas ’Vølvens spådom’ i samarbejde med Suzanne Brøgger, Blixen-forestillingen ’Skibsdrengens fortælling’ med figurer og scenografi af dronning Margrethe og altså ’Nibelungens Ring’.

Men i sand historiefortællings ånd kan en ny historie begynde, hvor den gamle randt ud: Svalegangens Dukketeater vil bære papirteatret videre i en ny fusion med Meklenborg Dukketeater.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden