I opsætningens slutbillede står Madame Nielsens nøgne hvide krop til fuld skue foran publikum. Anorektisk afpillet til skind og ben, mens den overmales  af en chokoladeglinsende brun stråle – og ikke mindst alskens racepolitiske værditilskrivninger.
Foto: Sofie Klougart.

I opsætningens slutbillede står Madame Nielsens nøgne hvide krop til fuld skue foran publikum. Anorektisk afpillet til skind og ben, mens den overmales af en chokoladeglinsende brun stråle – og ikke mindst alskens racepolitiske værditilskrivninger.

Scene

Madame Nielsen er fascinerende intens i skildringen af en hvid person, der længes efter at være en sort bitch

Når Madame Nielsen og Christian Lollike går løs på spørgsmålet om race i opsætningen ’White Nigger/Black Madonna’, virker teksten lige lovlig sort-hvid. Men Madame Nielsen imponerer.

Scene
FOR ABONNENTER

Ubehaget kommer snigende. Det kryber ind under min hvide hud og ind et mørkt sted, hvor jeg umiddelbart ikke ved, hvad det handler om.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
    Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

    Henter…

    I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

  • Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
    Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

    Henter…

    Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

  • 
    A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

    Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce