Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Lydoplevelse. Papa Sangre 2 er et gyserspil baseret på lyd, hvor uhyggen skabes af lyde og dialoger, der skal skabe skræmmende billeder i dit indre.
Foto: Screenshot fra spillet

Lydoplevelse. Papa Sangre 2 er et gyserspil baseret på lyd, hvor uhyggen skabes af lyde og dialoger, der skal skabe skræmmende billeder i dit indre.

Spil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nyt skelsættende lydspil giver dig en gysende oplevelse, der ikke giver slip

Papa Sangre II skaber et gruopvækkende lydunivers i dit indre.

Spil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

”Du er død, og alt hvad du lige nu kan se med dine egne øjne i den såkaldte 'virkelige verden' er blot en illusion, erkend sandheden, du er død!”

Det er de hårde ord, der søsætter din rejse ind i gyserlydspillet Papa Sangre II, der sætter nye standarder for mobilspil.

Et sælsomt eventyr i de dødes rige, hvor du skal genvinde tabte minder i et spinkelt håb om at vende tilbage til de levendes verden. Det kunne der nemt være kommet et traditionelt gyserspil ud af med bloddryppende grafik, en stakåndet handlekraftig helt og fæle monstre med røde øjne i mørket, men så forudsigeligt er Papa Sangre II ikke.

LÆS ARTIKEL

Spillet vil besætte dig, udfordre dig og skræmme dig fra vid og sans, fordi alt foregår i dit eget hoved via lyde og dialoger, ja, du læste rigtigt, Papa Sangre II er udelukkende et lydspil, for hvad skaber de mest gruopvækkende billeder i dit indre? Dig selv og din fantasi.

Som barndommens spøgelseshistorier
At kun din egen fantasi sætter en grænse for rædslerne, når fortællingen er ren lyd, er en ældgammel erkendelse vi alle husker fra barndommen med højtlæsning af spøgelseshistorier.

Her skælvede vi af gru og gøs, hver gang den voksne hævede stemmen, for fantasien mangedoblede ordenes rædsel, og bogens gespenster hjemsøgte vores nattesøvn længe efter, at godnathistorien var nået til snip snap snude.

Lyden af mørket
Når først vi får visuelt bevis på rædslerne, så mister de ofte deres besættende urkraft. Vi kender det fra filmens verden, hvor monstret er allermest uhyggeligt, når det sniger sig rundt i skyggerne og slår kløerne i sagesløse i nattens mulm og mørke, for når vi får afsløret uhyret i al sin pragt og indser, at det jo bare er en mand i en gummidragt eller en computerskabt skabning, så mindskes frygten markant, for det håndfaste bevisbare lever aldrig op til rædslerne generet af vores egen løbske fantasi.

Den lektie har Papa Sangre II læst grundigt op på for at give os en mesterlig lektion i gysets anatomi, hvor sælsomme og dragende lyde skaber et helstøbt univers med dig som koldsvedende hovedaktør.

Sluk lyset og overgiv dig

Hvordan opnår spillet så helt lavpraktisk den effekt?

Ret simpelt, du sætter dine høretelefoner i enten din Iphone eller Ipad, stiller dig op og lukker øjnene for rigtigt at leve dig ind i spillet, gerne med lyset slukket for at skabe et fortættende mørke omkring dig.

For at navigere rundt i lyduniverset trykker du på simple knapper på skærmen, der viser fødder, og du drejer dig rundt i spillets verden via gyroskopet, der er indbygget i din Iphone eller Ipad. Kommer lyden fra nordvest, så drejer du dig blot i den retning og går derhen via fod-knapperne.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Hører du pludselig et monsters tunge åndedræt, stands da op og forsøg enten at liste dig frem eller løb alt, hvad du kan – med dine fingre på knapperne – enkelt og effektiv spilmekanik. Følger du denne simple opskrift, så lover jeg dig, at spiloplevelsen med Papa Sangre II bliver ulig alt andet, du har før har prøvet af interaktive digitale løjer.

På flugt fra det ukendte
At spille Papa Sangre II er som at være midt i Blair Witch skoven på flugt fra noget ukendt og uden tvivl ubehageligt. Famlende frem i mørket for at nå det næste tabte minde, mens rædslerne lurer over alt, og kun en ensom maskulin stemme i dine ører kan guide dig videre ind i mindernes museum konstrueret af den mystiske Papa Sangre.

Ensomhedens kvaliteter
Vi lever i høj grad i en visuelt flygtig verden, hvor alt og alle ofte hastigt bedømmes på deres omslag, ikke mindst spil, der på et splitsekund skal tryllebinde os med svedig HD grafik og øredøvende eksplosioner, ellers rykker vi videre, netop derfor er det ikke blot befriende, men også nødvendigt med et dedikeret lydspil som Papa Sangre II, der rusker godt og grundigt i os og minder os om fantasiens magt og ensomhedens kvaliteter ved netop at fordybe sig i en sælsom interaktiv fortælling, der kræver opmærksomhed og bliver hos dig længe efter sidste suk i mørket.

Sean Bean i din øregang
Den maskuline røst, der guider dig rundt i spillet, tilhører Hollywood skuespilleren Sean Bean, som mange vil huske som Boromir i Ringenes Herre, der frivilligt lader livet for at redde Frodo og følget fra mørkets kræfter, og som den retskafne Ned Stark i Games of Thrones, der ligeledes må lade livet i spillet om magten.

Sean Bean har mange års erfaring i at spille død, så meget passende, at det netop er hans spæde røst, der er din personlige guide i de dødes rige i Papa Sangre II. Den erfarne skuespillers stemme tilfører troværdighed og tyngde til det syrede og gysende spilunivers, hvor du jagter dine og andres tabte minder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Sjælefred og gys i julen

Papa Sangre II hylder sjælefred og eftertænksomhed, og på trods af de mange rædsler er spiloplevelsen meget meditativ og selvransagende, for du tvinges til at være alene, afskåret fra sms`er, opkald og Facebook, kun dig, mørket og spillets lyde, der byder dig indenfor i en verden, du nok har lyst til at forlade, når uhyggen for alvor breder sig, men som i de allerbedste spøgelsesfortællinger, så er du ude af stand til at give slip, stivnet af rædsel og fanget af fantasien og må bare lige tilbringe et minut, en time eller en nat mere i gysets greb. Gysende fornøjelse og godt nytår.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden