0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Hvad sker der i den nydelsesfulde hjerne?

Hvad foregår der i hjernen, når vi har sex, spiser chokolade, tager stoffer eller oplever noget meningsfuldt? Hvad er det, der får os til at nyde? Hjerneforsker og professor ved Oxford University Morten Kringelbach vil i denne Politiken Live Podcast indvie os i, hvad der foregår i hjernen, når vi føler nydelse.

Rune Pedersen
Foto: Rune Pedersen
Live - Podcast
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Live - Podcast
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvad sker der i vores hjerner, når vi dyrker sex, når vi hører musik eller kigger på en virkelig nuttet baby? Er der nogle signaturer i vores hjerne, der går igen, når det handler om nydelse? Og hvad kan vi egentlig bruge den viden til forskningsmæssigt?

Det er nogle af de spørgsmål, som hjerneforsker og professor ved Oxford University, Morten Kringelbach undersøger i denne Politiken Live Podcast. Han har i en årrække forsket i nydelse i hjernen, og i foredraget, som du kan høre her, indvier han os i lidt af det, der foregår i hjernen, når vi føler nydelse.

Forelæsningen er en del af samtalerækken 'Det vi ved – det vi kan', som er udviklet i samarbejde mellem Politiken, Københavns Universitet og Carlsbergfondet med støtte fra Carlsberg Mindelegat.

Hør podcasten her:

Medvirkende: Morten Kringelbach

Redaktion: Silke Fensman, Vanessa Christophersen, Marie Andersen  og Mikkel Vuorela

Læs mere:

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts