0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Rune Pedersen/Rune Pedersen
Foto: Rune Pedersen/Rune Pedersen

Jagten på at forstå vores nydelsesfulde hjerne

Professor Morten Kringelbach fra Queen’s College i Oxford forsker i, hvordan sex, mad og nuttede babyansigter tænder et nydelsesnetværk i vores hjerner og sikrer vores overlevelse. Det hjernenetværk er kompromitteret hos eksempelvis skizofrene, krigsveteraner og forældre med fødselsdepression. Måske kan strøm eller musik få den syge hjerne tilbage på sporet igen, spår professoren.

FOR ABONNENTER

Man forventer hele tiden at høre lyden af et klaptræ og en filminstruktør, der træder ind foran kameraet og siger: »Tak, men vi prøver lige en gang til«. Men det sker ikke.

For det, der udspiller sig i spisesalen på Queen’s College lige for øjnene af os, er ikke en scene til en ny Harry Potter-film. Det er virkelighed, og det har det været for den danske professor Morten Kringelbach, lige siden han som 28-årig tjekkede ind på en af verdens ældste og mest anerkendte læreanstalter, Oxford University.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce