0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Hvad er museets rolle i en brændende verden?

Skal museerne tage politisk stilling i en tid med terror, fremmedhad, flygtningestrømme og flygtningekriser? Museernes aktivistiske råderum er til debat i denne Politiken Live Podcast fra Bikubenfondens Visionssalon på Statens Museum for Kunst.

Pr-foto, Charlottenborg/David Stjernholm
Foto: Pr-foto, Charlottenborg/David Stjernholm

Aktivisme. Kunsthal Charlottenborgs facade er i øjeblikket dækket af redningsveste fra bådflygtninge. Installationen er lavet af den kinesiske kunstner Ai Weiwei. I denne podcast diskuterer et panel af kuratorer museernes aktivistiske råderum i en brændende verden.

Live - Podcast
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Live - Podcast
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kan kunst ændre beskuerens politiske holdninger og syn på verden radikalt? Skal museerne tage stilling og lade udstillingerne reflektere et politisk ståsted? Dette blev diskuteret til Bikubenfondens Visionssalon på Statens Museum for Kunst d. 21. juni.

I januar reagerede MOMA i New York på præsident Donald Trumps indrejseforbud mod forskellige mellemøstlige og afrikanske lande, det såkaldte 'muslim travel ban', ved at tage malerier af Matisse og Picasso ned fra væggene på museet og erstatte dem med værker af kunstnere fra de pågældende lande. Og i juni i år har Kunsthal Charlottenborg fået opmærksomhed fra internationale medier ved at lade museets facade på Kgs. Nytorv i København pryde med en opsigtsvækkende installation af den kinesiske kunstner Ai Weiwei. Installationen består af tætpakkede redningsveste fra bådflygtninge, der blokerer museets vinduespartier. I Politiken Live Podcasts uddrag kan du høre et panel af kuratorer diskutere museets rolle i en brændende verden.

Visionssalonen blev arrangeret i samarbejde med Bikubenfonden.

Hør podcasten her:

Panel: Frances Morris, museumsdirektør for Tate Modern i London; Mikkel Bogh, museumsdirektør for Statens Museum for Kunst; Tone Olaf Nielsen, leder af CAMP og Kuratorisk Aktion; og Michael Thouber, direktør for Kunsthal Charlottenborg

Moderator: Lise Johansen

Redaktion: Christine Runøe, Vanessa Christophersen og Marie Andersen

Læs mere:

Annonce

Læs mere