0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Er dine også kræsne? Sådan lærer vi vores børn madmod

Mange børn lider af neofobi, som er angsten for at prøve noget nyt. Men vi kan hjælpe vores børn til at udvise madmod.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

De fleste forældre har prøvet det. Grøntsager snittes, hakkes og placeres i bedste mening på podernes tallerken, men når måltidet lakker mod enden, ligger de der stadig. Et velkendt konflikttema i mange familier er børns afvisning af mad. Børnene kaldes kræsne, og forældrene prøver at få børnene til i det mindste at smage på maden.

Det er ofte grøntsager, som giver anledning til konflikter. Men erfaringer fra skolehaver, hvor børn selv er med til at plante, høste og tilberede mad af deres egne grøntsager, viser, at så bliver alt spist. Selv de grøntsager, som notorisk afvises derhjemme. Der er altså andet i spil end grøntsagernes smag.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Læs mere