0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ole G. Mouritsen om de nye, grønne kostråd: Vi skal spise mere af det grønne, fordi vi kan lide smagen af det ...

... og ikke fordi vi ved, at det er godt for vores sundhed og klimaet.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Masao Yamazaki
Tegning: Masao Yamazaki
Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

2021 var lige skudt i gang, da danskerne fik nye officielle kostråd. Det nye var, at rådene nu ikke kun sammenkædes med sundhed, men også med klima. De fik derfor hurtigt tilnavnet ’klimakostråd’.

Hovedbudskabet er imidlertid ikke nyt: Vi skal spise mere grønt og mindre kød.

Det vidste vi godt i forvejen, og det lå også i de gamle kostråd og i kostpyramiden. Men nu sættes kostrådene altså ikke bare i relation til ernæring og sundhed, men også til klima, bæredygtighed og den grønne omstilling. Så kostrådene er i sandhed grønne.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere