Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
KLAUS HOLSTING
Foto: KLAUS HOLSTING

Kokkens køkken. Restautant Era Oras græske dessertkok Nikolaos Strangas i sit private køkken.

Kokkens køkken
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kokkens Køkken: Nikolaos Strangas

Restaurant Era Oras græske dessertkok har givet kvinderne i sit liv frit lejde til at udfolde sig med pink i køkkenet. Men han drømmer om et rustikt stenkøkken.

Kokkens køkken
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Min kæreste, Lotte, og jeg har en datter på tre år, så vi laver mad her i køkkenet hele tiden.

Nu er Sophia blevet stor nok til, at hun kan være med, så hvis vi for eksempel skal lave pandekager, kommer hun op at sidde på bordet, og så er det hende, der slår æg ud og hælder sukker i dejen. Der bliver altid kaos, når hun er med i køkkenet, men det er sjovt.

Desserterne herhjemme er på ingen måde så avancerede som dem, jeg laver i restauranten. Det er gammeldags chokoladekage, småkager eller smoothies fra blenderen. Når jeg laver pandekager, brænder jeg altid smørret lidt af på panden, før jeg steger. Og så er det godt med reven appelsin- og citronskal eller lidt kanel i dejen. Lakridsrod kan man også putte i. Danskerne kan jo lide lakrids i alting.

Køkkenet bærer præg af, at Lotte og Sophia har valgt farven på væggene. Vi har ikke lavet så meget om herude bortset fra at male.

Min drøm er en dag at få sådan et stort, rustikt køkken med solide borde og stenvægge. Ligesom ude på landet i Grækenland eller Toscana, hvor man kan fornemme materialerne og omgivelserne, og det hele er lidt råt. Forestil dig sådan et landkøkken med rå sten og et knaldrødt Smeg køleskab. Det ville se fantastisk ud.

Men det kan man ikke rigtig lave i en andelslejlighed på Frederiksberg, så i mangel af bedre har vi malet skabslågerne og skufferne mørkegrå ligesom sten. Sophia er mest begejstret for håndtagene, fordi de ligner små diamanter.

Jeg blev dessertkok, fordi kager og desserter er så elegante. Man kan være kreativ og bruge sin fantasi på en anden måde end almindelige kokke. En dessert er et lille kunstværk, hvor man arbejder med karamel og chokolade og får lov at lege med forskellig konsistens. Og så dufter man altid dejligt af vanilje og smør, når man kommer hjem – i modsætning til dem, der står i mados i det varme køkken.

Når man laver desserter, handler det meget om stemninger og minder. Jeg er selv en cityboy, så mine bedste barndomsminder er fra mine bedsteforældres hus på landet, hvor man kunne dufte naturen. Hvis man kan lave desserter, der får folk til at tænke på den slags, har man gjort det godt.

Både Lotte og jeg laver mad herhjemme. Jeg laver næsten altid græske retter med masser af grønt, olivenolie, hvidløg, timian og paprika. Lottes spaghetti bolognese er noget af det bedste. Hun laver den faktisk bedre end de fleste italienere. Med tiden er jeg også blevet glad for klassisk dansk mad. Smørrebrød, hønsesalat eller fiskefilet med rugbrød og remoulade - I love it.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden