Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Arkiv: JACOB EHRBAHN
Foto: Arkiv: JACOB EHRBAHN

Kødkender. Du har helt styr på udskæringer og hvad de kan - og ikke kan - bruges til, når du har været på kursus hos Gourmandiet.

Politiken Madklub
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kom på kursus i kød hos slagtermesteren fra Gourmandiet

Bliv fortrolig med udskæring og korrekt tilberedning af alle slags kød.

Politiken Madklub
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vil du gerne lære mere om godt kød, og hvordan du behandler det derhjemme, får du nu muligheden med en kursus i Politiken Madklub.

MADKLUB Bliv medlem af Politiken Madklub og vælg mellem 3 lækre velkomstgaver

Her sætter slagtermester Peter Steen fra slagterbutikken Gourmandiet på Østerbro fokus på råvarer, udskæring og tilberedning.

Kødtyper og modning
Kurset begynder i Gourmandiets slagterforretning på Rosenvængets Allé 7A med en velkomstpræsentation af Peter Steen.

Han giver en kort gennemgang af kødtyper og modningsprocedurer, mens kursisterne nyder en lille kødsnack og en aperitif, inden turen går videre til 'jagtstuen' i nr. 11 i samme gade.

Her er diverse racer, opdræt og modningens betydning for kødets spisekvalitet på programmet, hvorefter Peter Steen gennemgår dyrets anatomi, udskæringer og kødets anvendelighed.

Kend dit værktøj
Du vil også høre mere om værktøj, herunder vigtigheden af knivens udformning og skarphed (slibning og strygning af kniv), samt flækøkse, save m.m.

KOKKESKOLEN

Så skal dyret på huggeblokken!

Peter Steen udfører en grovpartering af dyret og gennemgår de forskellige delstykker. Derefter deles kursister i mindre hold og får på egen hånd mulighed for at skære i kødet.

Få resten med hjem

Vi tilbereder nogle af udskæringerne i køkkenet og spiser det efterfølgende med lækkert tilbehør og et glas vin.

LÆS ARTIKEL

De stykker kød, der ikke er blevet tilberedt og spist, uddeles til kursisterne.

GUIDE

Hvert kursus koster 850 kroner for medlemmer af Politiken Madklub, mod normalt 1.000 kroner.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden