0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Bøffer bliver dyrere fremover

En gennemsnitlig dansk husholdning vil bruge mindst 4.000 kroner mere på fødevarer i 2008. Det er slut med meget lave fødevarepriser.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
JENS DRESLING
Foto: JENS DRESLING

Danskerne skal konkurrere med kinesiske familier om at få kød på bordet. Her en økologisk ko på græs i Hornsherred (arkivfoto).

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Danske familier kan godt belave sig på, at det bliver værre endnu. I 2008 vil en gennemsnitlig fire-personers husholdning skulle lægge yderligere 4.000 kroner oven på de 46.000 kroner, der udgør det typiske, årlige madbudget.

Og det er oven i købet konservativt sat, advarer Landbrugsraadets cheføkonom Leif Nielsen.

»Det er prisstigninger, der er kommet for at blive«, siger han.

Velstanden i Kina påvirker
I løbet af sidste halvdel af 2007 er priserne på mange basisvarer steget massivt – faktisk er der tale om de største prisstigninger i 30 år. En liter mælk koster f.eks. næsten halvanden krone mere end i fjor. I løbet af 2008 vil priserne på kød følge med op.

Selv om noget af prisstigningen skyldes en dårlig høst i bl.a. Australien og Syd- og Østeuropa, så er det primært den voksende velstand i Kina, der har øget efterspørgslen på fødevarer. Kinesiske familier vil have kød på middagsbordet, og det kræver otte kilo korn i form af foder at producere ét kilo oksekød.

Bliv en del af Politikens madunivers!

Få fuld adgang til alle artikler på politiken.dk inkl. et helt madunivers med 750 grønne opskrifter og i alt over 2000 opskrifter og madartikler.

Prøv første måned for 1 kr.

Annonce