Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: Jan Grarup
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kødkontrollen skal være billigere

Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) vover at reducere omkostningerne for fødevarekontrol på landets slagterier.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Trods jævnlig medieomtale af urene fødevarer drister fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) sig til at reducere omkostningerne for fødevarekontrol på slagterierne med 113 millioner kroner frem til 2011.

»Det er afgørende, at vores høje fødevaresikkerhed bevares, men der har længe været behov for en modernisering for at få en mere effektiv kontrol«, siger Eva Kjer Hansen og henviser til erfaringer fra Holland.

Her har en reduktion af omkostninger til kontrol ifølge ministeren har ført til bedre kontrol uden at have svækket fødevaresikkerheden.

Pengene kan ifølge ministeren spares ved at indføre visuel kødkontrol, ændret fordeling mellem dyrlæger og tilsynsteknikere, ændret normering samt nedbringelse af sygefravær.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden