Foto: Jan Grarup
Nyt om mad

Kødkontrollen skal være billigere

Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) vover at reducere omkostningerne for fødevarekontrol på landets slagterier.

Nyt om mad

Trods jævnlig medieomtale af urene fødevarer drister fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) sig til at reducere omkostningerne for fødevarekontrol på slagterierne med 113 millioner kroner frem til 2011.

»Det er afgørende, at vores høje fødevaresikkerhed bevares, men der har længe været behov for en modernisering for at få en mere effektiv kontrol«, siger Eva Kjer Hansen og henviser til erfaringer fra Holland.

Her har en reduktion af omkostninger til kontrol ifølge ministeren har ført til bedre kontrol uden at have svækket fødevaresikkerheden.

Pengene kan ifølge ministeren spares ved at indføre visuel kødkontrol, ændret fordeling mellem dyrlæger og tilsynsteknikere, ændret normering samt nedbringelse af sygefravær.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  Søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce