Nyt om mad

Unge lavede smoothies ulovligt

Iværksætterprojekt på ungdomsskole måtte stoppes på grund af sundhedsfare.

Nyt om mad

De unge på iværksætterholdet på Gladsaxe Ungdomsskole må ikke længere lave smoothies.

Den populære frugtdrik blev nemlig fremstillet under forhold, hvor man ikke kunne holde den hygiejniske standard, og solgt uden datomærke og anvisninger på opbevaring. Det har fået fødevaremyndighederne til at lukke projektet Smooth me.

LÆS OGSÅ

De unge brugte produktionen af smoothies som et led i undervisningen i at starte egen virksomhed.

Produktionen bestod af juice, bananer og frossen frugt og resultatet var beregnet på at blive drukket samme dag som det blev produceret.

De 300 ml bægre blev solgt under navnet Smooth me i otte-ti offentlige og private kantiner i Gladsaxe-området, blandt andet Novo Nordisk samt Gladsaxe Kommune og skolerne i Buddinge, Søborg, Vadgård og Den lille Skole. Sidste gang, de blev solgt, var i onsdags.

LÆS OGSÅ

Fødevaremyndighederne skriver i en pressemeddelelse, at da friskfremstillet smoothie er en let fordærvelig fødevare, er der risiko for vækst af bakterier, gær og skimmel i særdeleshed hvis den opbevares ved stuetemperatur.

Forbrugerne rådes til at smide den ud eller aflevere den, hvor den er købt.

SE OGSÅ

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  Søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce