Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: OLESEN PETER HOVE/POLCREATIVE
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

For meget salt er farligere end rygning

Tre gram mindre salt om dagen har større sundhedseffekt, end hvis halvdelen af danskerne holdt op med at ryge.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Salt er godt.

Både i maden og på vintervejene, men det er også essentielt for menneskekroppen, der er afhængig af både natrium og klor, de to grundstoffer salt består af.

Det skriver FoodCulture.

Natrium og klor regulerer væskebalancen og sikrer nervernes evne til at sende signaler rundt i kroppen, men desværre kan man få for meget af det gode.

Vestens befolkning har en tendens til at overvurdere saltets egenskaber, og det kan faktisk skade kroppen værre end rygning.

LÆS ARTIKEL

»Både Hjerteforeningen og Fødevarestyrelsen anbefaler, at voksne mennesker spiser maks. fem gr. salt om dagen, for det kan kroppen fint nøjes med. I øjeblikket spiser hver dansker i gennemsnit mere end 10 gr. om dagen, og det er ifølge flere eksperter kilden til et alvorligt sundhedsproblem«, siger sundhedschef i Hjerteforeningen, Charlotte Kira Kimby.

Ifølge ny amerikansk forskning kunne en reduktion på kun tre gr. salt om dagen have større sundhedseffekt, end hvis halvdelen af danskerne holdt op med at ryge.

I EU er der da også startet en debat om grænseværdier for salt, efter det er kommet frem, at der er betydelige samfundsmæssige besparelser at hente i en reduktion saltforbruget.

Men det er ikke hjemme i køkkenet hos hr. og fru Jensen, der bliver overdoseret.

Det er derimod i produktionen, at der drysses salt med lidt for let hånd, og derfor efterlyser flere organisationer, herunder hjerteforeningen, politiske indgreb i industrien.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden