0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Sherry er perfekt til sushi og sojasovs

Sherry matcher det japanske køkkens stærke, syrligt-søde og salte smagsvariationer.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
KOJI SASAHARA/AP
Foto: KOJI SASAHARA/AP

Fiskens følgesvend. Skal der sherry til sushien, anbefaler Henrik Steen Andersen fino og manzanilla, som begge er lyse, friske og tørre vine med omkring 15 procent alkohol.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Vælg en lys til fisk og skaldyr og en mørk til de varme retter.

Japansk mad og kultur boomer fuldstændig for tiden. Manga, Naruto, Pokémon, sushi – alle er dus med de lidt nørdede japanske begreber. Og teenagebørnene går til weekend-døgnseancer, hvor de klæder sig ud som japanske tegneseriefigurer.