Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

TEHUS. I Sings Tehus kan man få en kop af den meget fine grønne japanske te Mascha, som har en nærmest giftgrøn farve, er yderst sund og smager lidt tangagtigt.
Foto: PR-foto

TEHUS. I Sings Tehus kan man få en kop af den meget fine grønne japanske te Mascha, som har en nærmest giftgrøn farve, er yderst sund og smager lidt tangagtigt.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide: Varm dig på en sær drik

IBYEN.dk guider dig til Københavns mest eksotiske og sjove varme drikke.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bitter opfrisker
I Argentina er en stor del af befolkningen afhængige af landets nationaldrik 'mate' - en bitter urtete, som man drikker af et lille tørret græskarhoved med et metalsugerør i.

Københavnerne har mulighed for at drikke mate på den spanske bogcafé Rayuela, som serverer den varme te helt efter bogen med metalrør og græskar. Til teen får man en stor kande med varmt vand, så man kan nå at lave mange kopper for de 29 kroner, en mate koster.

Mate skulle efter sigende være enormt sundt, og ligesom kaffe er det opkvikkende - og som sagt vanedannende. Hvis man ikke bryder sig om det bitre smag, kan man blande teen op med appelsin eller sukker.

LÆS CAFEKONTROL

Rayuela har mange forskellige slags te og kaffe på menukortet. Blandt andet kan man også bestille en kop Café Bombón - en espresso med sød kondenseret mælk.

Rayuela, Fælledvej 5, 2200 København N. Åbningstider: man.-søn. 10-17. Pris: 29 kroner

For kaffedrikkende chokoladeelskere
Café latte kan efterhånden fås i alle mulige smagsvarianter fra mandel til karamel til irish cream og kokosnød.

Og nu har kaffekæden Baresso udvidet Latte-universet endnu engang. Til stor glæde for alle, der elsker kaffe og søde sager. Måske især det sidste.

Baresso har blandt andet fået en café latte med smeltet Guldbarre-orangeknas på menuen og en italiensk-inspireret latte med tiramisu-sirup, flødeskum og kakaodrys.

Find den nærmeste Baresso her (eksternt link). Pris: 38 kroner for en lille/42 kroner for en stor.

LÆS ARTIKEL

LÆS ARTIKEL

Kakao med skumfiduser
Det må glæde enhver barnlig sjæl at se menukortet på Vesterbro-cafeen Von Fressen, hvor man kan bestille en Kakao de Lux - en kop varm kakao med skumfiduser, flødeskum, hindbærgele og farvede sugerør.

Von Fressen ligger i den legendariske cafe Hackenbusch tidligere lokaler på Vesterbrogade, og cafeen har samme ejere, som den populære cafe 'Kalaset' i Nansensgade.

Hvis man ikke er så meget til bløde, søde skumfiduser, er der også masser af godter for mere voksne smagsløg. Menukortet har alle de gængse slags kaffe og cocktails, og på madsiden kan man få alt fra morgenmad til ungarsk gullasch og wienerschnitzel.

LÆS ARTIKEL

Von Fressen, Vesterbrogade 124, 1640 København V. Åbningstider: Man. lukket, tir.-ons. 11-24, tors 11-03, fre.-lør. 11-04 og søn. 11-23. Pris: 39 kroner for en Kakao de Luxe

Den sundeste
Juicebaren Vita Boost er et sandt paradis for alle, der interesserer sig (meget) for sundhed og helse. Juicebaren oplyser både mineral-, energi- og vitaminindholdet i de 50 forskellige slags smoothies, de serverer.

Og der er skrædderblendede smoothies til enhver kropstilstand. Gravide kan bestille en såkaldt 'Folic Mission', der udover soyamælk, hybensaft, appelsin, hindbær og lime indeholder halvdelen af de 400 mg folinsyre, som vordende mødre skal have om dagen. Og til pollenallergikere er særligt allergivenlige smoothies.

Hvis din hals er øm og rød, kan du bestille en varm blendet smoothie - en såkaldt hottie, som man blandt andet kan få med blåbær, selleri, rødbede, økologisk blåbærsaft, soyamælk og kanel. Eller en med æble, citron, lime, kanel, ingefær og hyldeblomstsaft.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Vita Boost, Godthåbsvej 6, 2000 Frederiksberg. Åbningstider: man-søn 11-21, men lør. kun fra 11-15. Dog er der julelukket til 4. januar 2011. Pris: 40 kroner.

Sings Tehus

Den fineste grønne te, man kan få i Japan, hedder matcha og er meget anderledes fra almindelige grønne teer. Tebladene er knust til pulver og i stedet for at drikke et udtræk, drikker man derfor hele teen. Derfor er den lidt tykkere i konsistensen og indeholder ekstra meget A-, C- og E-vitamin.

De fine teblade er beskyttet af bambusmåtter, mens de gror og har ikke været udsat for direkte sollys. Det giver teen en næsten giftgrøn farve a la nyslået græsplæne.

Matcha skal selvfølgelig også tilberedes på en helt speciel måde, hvor det er meget vigtigt, at vandet og skålens temperatur er rigtig. Og så skal den piskes med et lille piskeris (se billedet).

I København serverer Sings Tehus matcha lavet helt efter den japanske kunsts regler, men en skål med te koster så også 64 kroner.

Sings Tehus, Skindergade 25, 1159 København K. Åbningstider: man-søn 11-18.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden