Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Michelinkokken Rene Redzepi fra Noma hænger ud på Eiffelbar. Billede fra bogen 'Mens Verden Venter'.
Foto: Maria Fonfara/Maria Fonfara

Michelinkokken Rene Redzepi fra Noma hænger ud på Eiffelbar. Billede fra bogen 'Mens Verden Venter'.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide: Her er topkokkenes favoritværtshuse

Byens bedste kokke viser vej til, hvor de slukker tørsten efter arbejde.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bo Bech, kok Den kendte kok fra tv-programmet 'Med kniven for struben' på TV3, har i seks år drevet michelinrestauranten Paustian, der ligger i Nordre Frihavn. Det er dog nu et overstået kapitel, for den åbenmundede kok åbner snart en ny restaurant på Kgs. Nytorv.

Bo Bechs favoritværtshus er Vinstuen 90 på Gammel Kongevej.

»Det er først og fremmest, fordi jeg bor tæt på. Med værtshuse er det jo sådan, at man vælger et sted, lige som man vælger sit supermarked. Men det er en ekstremt skøn beværtning, hvor de skænker et ekstremt godt glas øl. Der er stil over dem, og det er et håndværk, de leverer. Når man er på Vinstuen, kan de vælge øl til dig, der passer til dig. Lige som man oplever med en vintjener. Jeg synes, det er skønt, at der er nogen, der tager øl så alvorligt«, siger Bo Bech.

Vinstuen 90, Gammel Kongevej 90, 1850 Frederiksberg C., tlf. 33 31 84 90

LÆS ARTIKEL

Bo Jacobsen, kok og indehaver af Restaurationen
Den store kok med de hårdtslående meninger og et blomstrende vokabular erkender, at han er blevet for gammel til de store byture. »Jeg er jo helt skudt i tre dage, hvis jeg har været ude med de unge«, forklarer han.

Så når han skal dampe af efter en travl aften i restauranten, bliver det som regel til en bid natmad og et glas hvidvin i hans egen R Bar. Og hvis bølgerne går særligt højt, går han og medarbejderne på Byens Kro og Trykbar, som bekvemt ligger lige om hjørnet.

Hvis Bo Jacobsen skal anbefale et godt sted, falder valget på Cafe Nick på Nikolajgade i det indre København.

»Det er som det altid har været, og så er der ikke høj musik. Det er bare tre trin op fra gaden, og så er der hyggeligt«, fortæller han om værtshuset, hvor kunsten på væggene malet af kunder.

R Vinbar, Gammel Mønt 14, st. th., 1117 Kbh. K., tlf. 33 14 94 98

Cafe Nick, Nikolajgade 20, 1068 København K., tlf. 33 12 72 26

Søren Ledet, kok og indehaver af Geranium
Søren Ledet, til højre på billedet, driver sammen med Rasmus Kofoed og Rasmus Nøttrup restauranten Geranium, der netop er åbnet på 8. etage i Parkens H-tårn.

Og ambitionerne er tårnhøje på den nye restaurant, der drømmer om michelinstjerne og om at komme på 'The World's 50 Best Restaurants'. Alligevel har de driftige, unge kokke dog også tid til at gå ud og få sig en lille en, når de ikke arbejder ved gryderne.

» Andys Bar er et super godt sted med billige øl og shots. Der plejer at være en fed stemning og gang i den, selv på en onsdag. Og på Larsens Plaz har jeg brugt mange timer ved poolbordet. Det er et godt at starte en fest med drengene«., siger Søren Ledet, der også nævner Amigo Bar, Wessels Kro, Guldregn, Riesen og Ludvigsen som sine favoritsteder.

Eller som han siger det »alle gode steder, hvor jeg kunne bruge meget tid, før jeg blev far...«.

Andys Bar, Gothersgade 33 1123 København, tlf. 33 12 46 85

Larsens Plaz, Gammel Kongevej 43, 1610 København V - tlf. 33 31 81 42

LÆS ARTIKEL

Thomas Rode, kok og indehaver af restaurant Kong Hans Kælder
Den arbejdsomme michelinkok er blevet ældre og tager sjældent på de vilde byture på værtshuse. I stedet søger han kvalitet frem for kvantitet og går helst på R Vinbar eller cocktailbaren K Bar.

»Vi beskæftiger os selv med kvalitet professionelt, så det er naturligt at vi også søger det, når vi har fri«, siger Thomas Rode.

»Jeg har smagt cocktails verden over, og jeg har aldrig fået noget bedre end hos Kirsten Holm på K Bar. Hun smager hver cocktail til ligesom kokke smager på maden. Når vi går på R Bar er det for at få champagne og snacks. Der har de noget af Danmarks bedste charcuteri, og så snakker vi lidt med kollegerne derovre«

K Bar, Ved Stranden 20 - 1061 København K., tlf. 33 91 92 22

R Vinbar, Gammel Mønt 14, st. th., 1117 Kbh. K., tlf. 33 14 94 98

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

René Redzepi, kok og indehaver af Noma

Den superambitiøse køkkenchef, som altid kræver det ypperste af sine medarbejdere, er formentlig den mest kendte danske kok i udlandet.

Han har siden 2003 drevet restaurant Noma, den danske michelinrestaurant på Nordatlantens Brygge, der er kåret til verdens bedste.

René Redzepis favoritværtshus er Eiffelbar på Christianshavn.

»Tiden står stille på værtshusene. Det er de samme gæster, der kommer, og det er de samme mennesker, der står bag baren. Og det er jo uhørt i vores fag, hvor folk er hurtigt inde og ude, og alle har så travlt. På værtshusene er der stadig en stemning af, at det er fint nok at lange bajere og snaps over disken år ud og år ind. Det er ret befriende, at der findes steder, hvor alting bare er, som det altid har været«. (citatet er taget fra bogen 'Mens Verden Venter', red.).

Eiffelbar, Wildersgade 58, 1408 København K., tlf. 32 57 70 92

LÆS ARTIKEL

Læs mere:

Annonce

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Vi holder sommerferie men...
    Vi holder sommerferie men...

    Henter…
  • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

    Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
    Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

    Henter…

    Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

  • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

    Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
    Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

    Henter…

    Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden