Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Gratis morgenmad og motion skal undersøges for, om det har en positiv effekt på elevernes lyst til at holde fast i uddannelsen.
Foto: RUNE PEDERSEN

Gratis morgenmad og motion skal undersøges for, om det har en positiv effekt på elevernes lyst til at holde fast i uddannelsen.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Gratis mad skal holde unge i teknisk skole

Samtlige elever på Teknisk Skole i Hvidovre får tilbudt gratis fuldkornsmorgenmad og motion i de kommende seks måneder.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når eleverne på teknisk skole i Hvidovre på mandag den 17. august begynder deres uddannelse, er det med fuldkornsmorgenmad og motion på skemaet.

De næste seks måneder leverer Fuldkornspartnerskabet nemlig ialt 1.200 kilo fuldkornsmorgenmad til Teknisk Erhvervsskole Center i Hvidovre (TEC Hvidovre).

Positiv effekt på frafald Dermed vil de undersøge, om bedre kost kan have en positiv effekt på elevernes lyst til at holde fast i uddannelsen.

Projektet skydes i gang klokken 9 med en kæmpe fuldkornsbuffet, og interessenterne bag fuldkornskampagnen benytter lejligheden til at lade såvel den tredobbelte OL-vinder i roning, Eskild Ebbesen, og den syvdobbelte danmarksmester i 800-meter løb, Rikke Rønholt, fortælle om deres forhold til fuldkornsmad.

De to sportsfolk fortæller, hvad sund kost har betydet for dem, hvorfor det er så vigtigt at spise sundt, og hvordan en sund livsstil gør, at man yder bedre på skolebænken.

LÆS ARTIKEL

Og så får alle eleverne adgang til at teste deres egen form og sundhedstilstand blandt andet ved konditest og blodtryk.

Kampagnen skal blandt andet belyse morgenmadens positive betydning for indlæringen. Alt for mange unge stopper nemlig deres uddannelse i utide.

Undersøgelse bekymrer

»Vi har undersøgt, hvad de unge spiser inden skoledagen starter – og det var bekymrende. Samtidig fandt vi ud af, at de unge gerne vil have sund morgenmad. Derfor er fuldkorn et rigtig godt valg. Det holder maven mæt længe, og blodsukkeret holdes stabilt, så man kan koncentrere sig længere. Samtidig viser undersøgelser, at et sundt morgenmåltid er medvirkende til, at man spiser sundere resten af dagen«, siger Regitze Siggaard fra Fuldkornspartnerskabet i en pressemeddelelse.

LÆS ARTIKEL

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden