Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD
Foto: MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD

Spisevaner. Flertallet af danskerne vil helst ikke betale mere end 800 kroner for mad og drikke for to personer. Her ses gæster på Relæ, der serverer gourmetmad i enkle rammer for at holde prisen nede.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danskere er vilde med forretter og desserter

En ny undersøgelse kortlægger vores restaurantvaner.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danskerne er krævende restaurantgæster, der både vil have god smag, mange retter, højt service-niveau og overkommelige priser.

Det viser en undersøgelse fortaget af markedsanalyseinstituttet Gfk, som har interviewet 1020 nordiske - og heraf 254 danske - restaurantgæster om deres vaner.

Undersøgelsen viser, at 60 procent af danskerne går på restaurant mindst en gang om måneden – primært som en social aktivitet. Og så har vi fokus på prisen, når vi vælger restaurant. Det er mindst lige så afgørende som madens kvalitet. Kun 32 procent af danskerne vil betale mere end 800 kroner for en treretters menu til to voksne med en flaske vin.

Dermed underbygger undersøgelsens resultater den store succes som Københavns value for money-bistroer - som Cofoco-restauranterne - oplever i disse år.

LÆS ARTIKEL

Sultne danskere

Kravet om lave priser suppleres af ønsker om mange retter at vælge imellem. Vi vil helst have fire-seks forretter på menuen og mindst fem-otte forskellige hovedretter. Til gengæld stiller 87 procent sig tilfredse med kun en-seks forskellige slags desserter.

Og så skal maden i øvrigt også serveres samtidig for hele selskabet og indenfor en halv time efter bestilling. Hvis vi må be'.

LÆS

Desuden er danskerne mere sultne end de nordiske naboer. Dels spiser danskerne oftere både forret og hovedret end finnerne, nordmændene og svenskerne, og når det kommer til dessert, siger vi ja tak dobbelt så ofte som svenskerne, der ellers er berygtede for at have en sød tand.

Markedsanalyseinstituttet Gfk har foretaget undersøgelsen på vegne af Unilever Food Solutions, som er leverandør af mad-koncepter og fødevarer til professionelle køkkener.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden