Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Charterstil. Den nye restaurant Oysters & Grill har store grillede bøffer, billige skaldyr, flaskevand til 6,50 og espresso med slik på menuen.
Foto: Cofoco

Charterstil. Den nye restaurant Oysters & Grill har store grillede bøffer, billige skaldyr, flaskevand til 6,50 og espresso med slik på menuen.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nørrebro får ny skaldyrsrestaurant med »liebhaver-østers«

Oysters & Grill åbner omgivet af kebabforretninger på Sjællandsgade i dag.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Voksdug, ultratynde fritter og friske skaldyr er kodeordene for Cofoco-imperiets nye skud, der åbner på Nørrebro i dag.

Navnet er Oysters & Grill, og her kan man købe muslinger, østers, kammuslinger og andet med hård skal samt velvoksne grillede bøffer til rimelige priser.

Dermed adskiller stedet sig fra Cofocos øvrige syv spisesteder, hvor der er er treretters menuer og inspiration fra franske bistroer, italienske trattoriaer eller engelske gastropubs. I stedet skal man på Oysters & Grill mere tænke charterferie og havnecafé på Gran Canaria, mener medindehaver Torben Klitbo.

»Som et miks af gode oplevelser jeg har haft«, siger han.

Voksdug og enkle tilberedninger

Alle skaldyr - fra knivmuslinger til tigerrejer - på kortet sælges til dagspriser per 100 gram, så gæsterne selv kan sammensætte et måltid. For eksempel koster blåmuslinger 15 kroner for 100 gram, mens hummer koster 33 kroner for 100 gram.

»Vi kan ikke få en god avance, for alle råvarerne er dyre i indkøb. Til gengæld er der ikke meget arbejde i retterne, for maden serveres rustikt. Vi tager bare en råvare og tilbereder den uden yderlige forarbejdning, og det giver færre mandetimer end i vores andre restauranter«, forklarer Klitbo.

LÆS ARTIKEL

Og i det hele taget skal stedets særkende være det enkle og afslappede. For eksempel er der, som nævnt, kulørt voksdug på bordene, vand serveres i plastikflasker, og man spiser skaldyrene med fingrene og får vådservietter i stedet for kniv og gaffel.

Men hvorfor åbne en skaldyrsrestaurant i en gammel bagerbutik på Nørrebro, som ellers er mest kendt for billig fastfood?

»Ja, det lyder åndssvagt med liebhaver-østers på Sjællandsgade, og vi deler også gaden med to kebabforretninger, men det er også det, der er lidt sjovt. Det er et spændende og sprælsk område, og der ligger ikke andre gode restauranter tæt på«, forklarer Klitbo.

Som allerede har måttet skuffe flere kunder, der kom ind for at bestille kebab.

Oysters & Grill, der har plads til 40 gæster, åbner 12. maj kl. 17.30.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden