Nyt om mad

Nu er også Meyer åbnet på Nørrebros brogede gade

Jægersborggades nye bageri og konditori åbnede i bidende kulde.

Nyt om mad

Naboerne flokkedes, da Jægersborggades nye tilflytter mandag holdt åbningsreception på gaden.

Madentreprenøren Claus Meyer, der har været forgangsmand indenfor det nordiske køkken, har nemlig kastet sin kærlighed på den brogede gade, som i forvejen har en række gode og unikke steder som Relæ, Coffee Collective, Lyst, Oninigiri og flere endnu. Og en del problemer med pushere.

LÆS

Foran nummer ni var der blus på små bål til at give en smule varme til de fremmødte, som ivrigt smagte på brødbuffetten med boller, chokoladecroissanter, marmelade, gulerordsbrød, ost og laks, mens sneen dryssede ned.

Genboerne fra The Coffee Collective kom med mega-stempelkander med kaffe, så der nærmest var tale om en brunchbuffet under den lille teltpavillon.

Åbningsreceptionen foregik nemlig udelukkende ude i frostvejret, da selve bagerbutikken er så lille, at her ikke kan stå mere end tre-fem kunder ad gangen.

LÆS ARTIKEL

Stenkværn til kornet
Nede i den lille og væsentligt lunere bagerbutik var de ansatte i fuld gang med at sætte etiketter på brune papirsposer med friskkværnet Ølandshvede og fuldkornshvede, som er nogle af bageriets 'signaturvarer'.

På små stenkværne i bagbutikken males der nemligt dagligt mel, så kunderne selv kan bage med Meyer-mel derhjemme (30-35 kr. for et kilo). Det giver en særlig rig smag, siger bagermesteren Nicolai Halken Skytte.

»Almindeligt brød smager fladt i sammenligning. Med friskkværnet mel får man en frisk og markant kornsmag«.

Faktisk kan kornsmagen blive så voldsom, at man skal dosere smagen. Derfor indeholder bageriets tokilosbrød kun 30 procent fuldkornsrugmel, mens resten er hvedemel, for at rugsmagen ikke skal blive for dominerende.

I bageriet kan man også købe flere forskellige slags surdej; byg, øland, hvede og rug til de hjemlige eksperimenter.

Franske cannéler
Ligesom i Meyers deli kan man også i det lille ny bageri købe kanelsnurrer, rugbrød, grovbrød, croissanter og boller. Helt nyt er til gengæld de fine konditorkager, som chefkonditor Morten Borup står for at kreere.

I det trange bagerværksted har han netop trukket et kuld fornemme franske canelés, som er små karamelliserede kager ud af deres kobberforme.

»Alt skal være håndlavet. Det her er sådan nogle kager fra Bordeaux, som man ville falde om af at lave derhjemme. De kræver rigtigt meget håndtering«, forklarer han om cannélerne, som er Claus Meyers egne yndlingskager.

»Det er sirligheden, der gør det«, understreger han og giver sig til at pensle en række tarte tatins (fransk æbletærter).

LÆS GUIDE

Han har stået i butikken hele natten for at være klar med frisk bagværk til åbningen.

Og der er rift om dem udenfor i kulden. Kurvene med brød under teltdugen udenfor butikken bliver hurtigt tømt. Og alle gadens beboere har fået et gavekort til gratis boller.

Kaffe og kage udendørs

På sigt er det planen at sætte bænke op, så man kan sidder udenfor og guffe brød og kage. Den lille bager vil også sælge kolbekaffe, men ellers ikke gøre noget større nummer ud af mokkaen.

»Det er der andre i gaden, der er eksperter i. Det skal man have respekt for«, siger Nicolai Halken Skytte.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Overgreb i Guds navn
    Hør podcast: Overgreb i Guds navn

    Henter…

    I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

  • Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
    Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

    Henter…

    I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

  • Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
    Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

    Henter…

    Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce