Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nu er også Meyer åbnet på Nørrebros brogede gade

Jægersborggades nye bageri og konditori åbnede i bidende kulde.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Naboerne flokkedes, da Jægersborggades nye tilflytter mandag holdt åbningsreception på gaden.

Madentreprenøren Claus Meyer, der har været forgangsmand indenfor det nordiske køkken, har nemlig kastet sin kærlighed på den brogede gade, som i forvejen har en række gode og unikke steder som Relæ, Coffee Collective, Lyst, Oninigiri og flere endnu. Og en del problemer med pushere.

LÆS

Foran nummer ni var der blus på små bål til at give en smule varme til de fremmødte, som ivrigt smagte på brødbuffetten med boller, chokoladecroissanter, marmelade, gulerordsbrød, ost og laks, mens sneen dryssede ned.

Genboerne fra The Coffee Collective kom med mega-stempelkander med kaffe, så der nærmest var tale om en brunchbuffet under den lille teltpavillon.

Åbningsreceptionen foregik nemlig udelukkende ude i frostvejret, da selve bagerbutikken er så lille, at her ikke kan stå mere end tre-fem kunder ad gangen.

LÆS ARTIKEL

Stenkværn til kornet
Nede i den lille og væsentligt lunere bagerbutik var de ansatte i fuld gang med at sætte etiketter på brune papirsposer med friskkværnet Ølandshvede og fuldkornshvede, som er nogle af bageriets 'signaturvarer'.

På små stenkværne i bagbutikken males der nemligt dagligt mel, så kunderne selv kan bage med Meyer-mel derhjemme (30-35 kr. for et kilo). Det giver en særlig rig smag, siger bagermesteren Nicolai Halken Skytte.

»Almindeligt brød smager fladt i sammenligning. Med friskkværnet mel får man en frisk og markant kornsmag«.

Faktisk kan kornsmagen blive så voldsom, at man skal dosere smagen. Derfor indeholder bageriets tokilosbrød kun 30 procent fuldkornsrugmel, mens resten er hvedemel, for at rugsmagen ikke skal blive for dominerende.

I bageriet kan man også købe flere forskellige slags surdej; byg, øland, hvede og rug til de hjemlige eksperimenter.

Franske cannéler
Ligesom i Meyers deli kan man også i det lille ny bageri købe kanelsnurrer, rugbrød, grovbrød, croissanter og boller. Helt nyt er til gengæld de fine konditorkager, som chefkonditor Morten Borup står for at kreere.

I det trange bagerværksted har han netop trukket et kuld fornemme franske canelés, som er små karamelliserede kager ud af deres kobberforme.

»Alt skal være håndlavet. Det her er sådan nogle kager fra Bordeaux, som man ville falde om af at lave derhjemme. De kræver rigtigt meget håndtering«, forklarer han om cannélerne, som er Claus Meyers egne yndlingskager.

»Det er sirligheden, der gør det«, understreger han og giver sig til at pensle en række tarte tatins (fransk æbletærter).

LÆS GUIDE

Han har stået i butikken hele natten for at være klar med frisk bagværk til åbningen.

Og der er rift om dem udenfor i kulden. Kurvene med brød under teltdugen udenfor butikken bliver hurtigt tømt. Og alle gadens beboere har fået et gavekort til gratis boller.

Kaffe og kage udendørs

På sigt er det planen at sætte bænke op, så man kan sidder udenfor og guffe brød og kage. Den lille bager vil også sælge kolbekaffe, men ellers ikke gøre noget større nummer ud af mokkaen.

»Det er der andre i gaden, der er eksperter i. Det skal man have respekt for«, siger Nicolai Halken Skytte.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • 
    Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

    Du lytter til Politiken

    14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
    14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

    Henter…

    Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

  • Du lytter til Politiken

    13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
    13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

    Henter…

    I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

  • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden