Der er  afslappet og hjemligt på Musiksmag, hvor gæsterne kan spille bordfodbold og arkadespil - eller notere en hemmelighed i en bog, der ligger klar til det samme. Og når man forlader stedet, er stemningen i fredagsgear.
Foto: Joachim Adrian

Der er afslappet og hjemligt på Musiksmag, hvor gæsterne kan spille bordfodbold og arkadespil - eller notere en hemmelighed i en bog, der ligger klar til det samme. Og når man forlader stedet, er stemningen i fredagsgear.

Cafeanmeldelser

Kombi-café imponerer med punk og lambrusco

Hos Musiksmag sender personalet kram og kaffe over disken i en god atmosfære.

Cafeanmeldelser

Lambrusco og vinyl. Det er nogle af specialiteterne hos Musiksmag. For nogle måneder siden rykkede kaffebaren ind i lokalerne på Jægersborggade, lige over for den anmelderroste Restaurant Relæ.

Dermed ligger der nu hele tre cafeer i den lille feinschmecker-gade, der ud over Puglisis madtempel kan prale af noget så sjældent som et karamelleri, et kafferisteri og Meyers luksusbageri.

Gourmet-iværksætteri Ingen andre gader på Nørrebro har – hvis man altså ser bort fra rockere og pistolskud – en så gennemført identitet af lækkerhed og gourmet-iværksætteri. Og det er klart, at vælger man at starte en forretning på disse brosten, kan man ikke nøjes med bare at trykke ‘repeat’-knappen i bund.

LÆS GUIDE

Men det er heller ikke tilfældet hos Musiksmag. Stedet er samtidig en pladeforretning og dermed en del af den tendens, der er stærk for øjeblikket, med kombi-kaffebarer. Altså kaffebarer, hvor man kan andre ting end at slubre varme drikke i sig, eksempelvis vaske tøj, se på antikmøbler eller måske ligefrem købe juletræer.

På disken står en pladespiller og en stak vinylskiver. Den fredag aften, jeg sætter mig til rette på en af de lidt for hårde bænke i vinduet, er der dansk niche-punkmusik i højtalerne. Et par af medlemmerne fra et af de små rockbands, hvis musik kan købes i butikken,sidder tilfældigvis i det tilstødende rygelokale og pulser smøger.

Tjekket 'gør det selv'
I rygerummet er der brændeovn og bløde flydersofaer lavet af træpaller med madrasser på. Indretningen bærer i det hele taget præg af ‘gør det selv’, men på en tjekket måde. Pudsen er pillet af væggene, så murstenene træder frem, og rummet har et råt, men samtidig istandsat look.

På baren er der malet en sort fugl med en tamburin i kløerne, og der ligger en bog, hvor folk opfordres til at skrive en hemmelighed. Der er desuden bordfodbold og arkademaskine, hvilket kunne lyde som noget fra en våd teenagedrøm, men sådan fremstår det heldigvis ikke.

Stemningen er afslappet og hjemlig, hvilket forstærkes af, at de snakkesalige bartenderne sender kram over disken til særligt gode venner af huset. Dem lader der til at være en del af.

God lambrusco

Det er en af fyrene bag baren, der opfordrer os til at prøve husets særkende, lambrusco. Ikke det mest oplagte bud til årstiden, men til gengæld er her ikke tale om lyserødt studentervand. Det er rigtig gode rødvinsfarvede bobler med en smag hen ad solbær til kun 95 kroner flasken.

Vi bestiller også to sandwich, en med god ost og en med lækker salami (43 kroner). De består desuden af kraftigt mørkt brød, soltørrede tomater, artiskok, babyspinat og en lækker majonæse. Håndmadderne bliver ikke smurt på stedet, men indkøbes hos en kvalitetsbevidst leverandør – olivenbutikken i Nansensgade.

LÆS OGSÅ

Bagefter får vi to gode stærke kopper filterkaffe (15 kroner), der brygges direkte i koppen gennem en særlig keramiktragt. Da vi forlader stedet, er stemningen i fredagsgear, og på dette tidspunkt er det især øl, der sendes over disken.

Generelt om Musiksmag bør siges, at udvalget er lillebitte. Man kan ikke få andet end kaffe, te, øl, mørk rom, Cocio, sandwich og lambrusco. Men det gør ikke noget. For de få ting, huset tilbyder, er gode, og atmosfæren er værd at komme efter. Trods den sparsomme stil er de fire kopper fuldt fortjent.

STEM PÅ

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce