Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Finn Frandsen
Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide: Nørrebros berygtede gade bobler af liv

Tag med til gaden, der har alt. Ikke mindst masser af anekdoter.

Guider
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

På Nørrebro ligger en gade, der har ry for at være arbejdsplads for rockere og hashhandlere, men som faktisk er vildt hyggelig, alsidig og præget af ildsjæle, der elsker deres håndværk.

I Jægersborggade, der er berømt for at være berygtet, er mange forretninger og cafeer vokset op den seneste tid, og derfor bliver denne guide en smule lang, fordi den berlineragtige brostensbelagte gade har ret meget at byde på.

Obskur musik i ÆTER
I et lille kælderlokale i nummer 50 sidder Mikkel Knudsen i sin musikbutik, ÆTER, med sin laptop og sin ven, der hjælper til et par gange om ugen til gengæld for et par plader. Pladerne, primært LP'er, køber Mikkel Knudsen hjem fra Tyskland.

Klientellet er ret blandet. For eksempel kommer en ældre dame en gang om måneden.

»Hun køber en røvfuld af de allermest obskure plader«, siger Mikkel Knudsen, der mener at være garant for det største seriøse udvalg af elektronisk musik i København.

ÆTER, Jægersborggade 50, Mandag-fredag kl. 14-19, lørdag: kl. 11-17. Tiderne er cirka-tidspunkter, for Mikkel Knudsen har et andet job at passe hver daag, inden han møder i sin pladebiks.

Black power
Er man typen, der går omveje i Irma for at komme forbi kaffemøllen en ekstra gang på grund duften, vil man sandsynligvis befinde sig rigtig godt i Coffee Collective i Jægersborggade.

I den kombinerede kaffebar og risteri er alle ansatte uddannet barista, og har en forkærlighed for og viden om den sorte koffein-drik.

LÆS OGSÅ

Fairtrade-kaffebønnerne, som Coffee Collective køber på auktion eller via direkte kontakt med bonden, stammer blandt andet fra Brasilien, Guatemala og Kenya.

I den ret lille forretning står en ret stor kafferister, der rister de grønne afrikanske kaffebønner brune, hvorefter de bliver afkølet i et kæmpe kar.

I vinduet kan man sidde og nyde en de luxe kop kaffe til 25 kroner og en croissant til den hyonotiserende lyd og duft af roterende kaffebønner.

, Jægersborggade 10. Hverdage: kl. 7.30-18.00, lørdag: kl. 9-18, søndag: kl. 10-18.

Japanske sandwich
I enhver japansk 7-eleven med respekt for sig selv kan man købe onigiri. Det kan man også i en lille bitte forretning i starten af Jægersborggade, der har taget navn efter den japanske ris-sandwich.

I hjørnet står en spillekonsol, hvor man for tre kroner kan spille et japansk kampspil, mens man venter på sin onigiri-sandwich.

For danskere minder den trekantede spise måske mest om sushi. Onigirien, der er lavet på brune ris og eksempelvis økologisk laks, er meget tæt på at være hundrede procent økologisk.

En lille onigiri koster 15-20 kroner, en stor 30-35 kroner. Det svarer til, at man kan blive mæt på sund og japansk vis for 60-80 kroner helt uden at få fedtede fingre.

Onigiri, Jægersborggade 6-8. Mandag-torsdag: kl. 11.30-18.00, Fredag: kl. 11.30-16.00.

103 år gammel og rimelig cool
En anden mand i Jægersborggade, der går op i sit håndværk, er Colin Dale, der på 14. år er indehaver tatoveringsklinikken Skin & Bone.

Hans foretrukne motiv er helleristninger fra den nordiske mytologi og vikingetiden, og han foretrækker at have så store dele af kroppen som muligt til sin rådighed.

Alligevel er den mest mindeværdige blækklat, han har lavet, lille bitte. Den sidder på langefingeren på en dame, der til sin 103 års fødselsdag gav sig selv en tatovering.

Hun sidder smilende og fremviser sit lille sorte kunstværk på et billede i et plastikchartek i Colin Dales store tatoveringsbog.

, Jægersborggade 47-49, Tlf.: 36966043

Hjemmelavede karameller
I Karamellleriet dufter der virkelig sødt. Overalt er der små poser, kasser og kurve med karameller i alverdens afskygninger - bløde og sprøde.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Indehaverne Tine Ipsen og Charlotte Vigel laver med deres to ansatte det søde slik fra bunden. Det foregår i deres lille åbne køkken, hvor kunderne kan følge karamellernes tilblivelse og rejse mellem diverse maskiner.

Hver dag fremstiller damerne 120-130 kilo karameller, hvoraf meget bliver solgt engros.

For fire år siden åbnede forretningen, efter at de to slikglade damer havde øvet sig i kunsten; at lave den perfekte flødekaramel, fudge eller 'klippestykke', mens de havde andre job.

Opskriften og temperaturen, der giver sukkermassen den helt rigtige smag og konsistens, er hemmelig. Dog vil Tine Ipsen gerne afsløre, at karamellerne indeholder - surprise - ret meget sukker.

, Jægersborggade 36, 2200 København N. Tirsdag-fredag: kl. 10:00-17:30, lørdag: kl. 10:00-14:00, søndag-mandag: lukket.

Lyst til mere
I nummer 54 ligger en berliner-agtig cafe, der er hyggeligt indrettet med brugte møbler. Baren bestyres af islændinge, og her kan man købe brunch, latte og andre traditionelle cafe-ting.

Politikens Birgitte Kjær har anmeldt Lyst. Hun skriver:

»Maden glider gelinde ned, uden at vi stopper op i benovelse, og koblet med cafeens charme og solrige beliggenhed lander vi på fire kopper. Lyst giver lyst til mere«.

Lyst, Jægersborggade 56, mandag-onsag: kl. 7.30-23, torsdag-fredag: kl. 7.30-01, lørdag: kl. 10-01 og søndag: kl. 10-23.

Billig gourmet

Når to michelinkokke åbner et nyt sted at spise, må det nødvendigvis afstedkomme en vis interesse. Kim Rossen og Christian Puglisi åbnede, lettere forsinket, i august gourmetrestauranten Relæ i Jægergårdsgade, som der var stor interesse for allerede inden åbningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

På Relæ kan man få fire flotte retter til kun 325 kroner. Hver dag er der kun én menu + et vegetarisk alternativ at vælge ud fra, og derfor kan prisen holdes nede.

, Jægersborggade 41. Onsdag-lørdag: kl. 17.30-22.00.

ANMELDELSE

Læs mere:

IBYEN

Ibyen guider:  Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer