Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jesper Stormly Hansen
Foto: Jesper Stormly Hansen

HOFRET. Flæsk er en snæver vinder foran smørrebrød på valgaftenen.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Smørrebrød og valgflæsk splitter læserne

Flest spiser dog stegt flæsk med persillesovs på valgaftenen.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De seneste par dage har vi spurgt læserne, hvad de skal spise på valgaftenen. Og selvom svaret på ingen måde er entydigt, så skiller en ret sig dog ud.

»Jeg tror, den kommer til at stå på god gammeldags valgflæsk, som Dirch Passer ville have spist det!« skriver Mat fra København.

»Hjemme hos os skal vi selvfølgelig have stegt valgflæsk med persillesovs efterfulgt af en dejlig valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel«, skriver Mette Jensen fra Gentofte.

Kristina fra Aalborg er enig med de to sjællændere:

»Valgflæsk naturligvis! Stegt flæsk med persillesovs og kartofler dertil øl. Senere på aftenen kaffe og hindbærsnitter«.

Det samme er Irene fra Snekkersten:

»Hele familien kommer til valgflæsk m. persillesovs«, skriver hun.

LÆS ARTIKEL

Men der er også en anden ret, der skiller sig ud fra mængden. Ud over stegt flæsk er også smørrebrød populært.

»Stegt flæsk fik vi sidste torsdag, så det bliver et stort stjerneskud eller en rejemad«, skriver Henrik Sand fra Aalborg.

»Menuen står altid på en rejemad til forret (med et glas kølig hvidvin) og en rørt tatar til hovedret, hvortil der åbnes en god flaske rødvin, som ryger med over foran fjernsynet bagefter«, fortæller Søren R. fra Frederiksberg.

Hyggeligt og anderledes

Pia fra Køge har videreført en familietradition:

»I mit barndomshjem var der tradition for rigtigt lækkert højt smørrebrød med øl og snaps til, mens valgresultaterne strømmede ind. Og den tradition har jeg videreført, selv mine børn synes, det er hyggeligt og lidt anderledes, da vi ellers aldrig spiser højt belagt smørrebrød«.

Ud over de to klassiske »valgretter«, så er det også tydeligt, at danskerne har taget resten af verden til sig og derfor ikke er bange for at kaste sig over udenlandske retter:

»I år bliver der serveret hjemmelavet sushi og japanske øl«, skriver Saina Christiansen fra Frederikssund således.

Andre af læsernes bud lyder på rødtunge, oskesteg og pizza.

Se alle læsernes bud og fortæl, hvad du skal spise på valgaftenen her:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden