Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Det gamle slagerkvarter får nu en restaurant, der sætter en ære i at anvende alt fra dyret til madlavningen. Fra tryne til hale.
Foto: LANGKILDE MORTEN

Det gamle slagerkvarter får nu en restaurant, der sætter en ære i at anvende alt fra dyret til madlavningen. Fra tryne til hale.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danmark får sin første tryne til hale-restaurant

En særlig bæredygtig madbodega slår dørene op i Kødbyen i København.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Navnet er 'Nose2Tail', og hvis man har blot en smule flair for engelsk, fortæller det ganske kontant, hvad Kødbyens nye restaurant går ud på. Nemlig at anvende alt fra dyret - fra tryne til halespids. Eller næb til halefjer, mule til hale eller mund til halefinne. Alt sammen for at undgå spild.

Det handler om bæredygtighed, og den nye, enkelt indrettede madbodega køber også ind hos små regionale, helst økologiske landbrug, så dagens menu vil blive bestemt af, hvilke dyr, der bliver leveret, og hvilke grøntsager, det er sæson for.

»Vi anerkender, at det kød, vi spiser, kommer fra levende dyr, og det er vigtigt for os at vide, at dyrene har levet godt«, skriver kokken Martin Becker Rasmussen, tidligere køkkenchef på Madklubben og souschef på Les Trois Cochons på restaurantens hjemmeside.

Han skal drive Nose2Tail sammen med Teitur Christensen, der er uddannet kok på Madklubben, og Søren Haahr, der har to natklubber i Kødbyen.

Ører og hjerter

Begrebet 'Nose To Tail Eating' blev introduceret af Fergus Henderson, som driver restauranten St. John. Her har man specialiseret sig i at lave lækre retter ud af dyrs indre organer, marv, griseører og andehjerter med mere.

Den særprægede menu tiltrækker foodies fra hele verden, og restauranten har da også ligget på S. Pellegrinos liste 'World's 50 Best Restaurants' i en årrække. Henderson har desuden udgivet bogen 'The Whole Beast: Nose to Tail Eating'.

Den mere direkte inspiration for Kødbyens nye beboere er dog den danske mesterkok Søren Gericke og britten Hugh Fearnley-Whittingstall, som er kok, forfatter og tv-kendis og selv dyrker de grøntsager, han laver mad af på sin restaurant 'River Cottage' i Axminster, Sydvestengland.

På 'Nose2Tail's menu finder man blandt andet flæskesvær med mayonnaise (30 kroner), rillette af gris (50 kroner), confit af and (50 kroner), charcuteri (50-180 kroner) og dagens ret til 160 kroner (man kan vælge mellem 'dyret' eller fisken).

Restauranten åbner fredag 1. april.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden