0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Danmark får sin første tryne til hale-restaurant

En særlig bæredygtig madbodega slår dørene op i Kødbyen i København.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
LANGKILDE MORTEN
Foto: LANGKILDE MORTEN

Det gamle slagerkvarter får nu en restaurant, der sætter en ære i at anvende alt fra dyret til madlavningen. Fra tryne til hale.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Navnet er 'Nose2Tail', og hvis man har blot en smule flair for engelsk, fortæller det ganske kontant, hvad Kødbyens nye restaurant går ud på. Nemlig at anvende alt fra dyret - fra tryne til halespids. Eller næb til halefjer, mule til hale eller mund til halefinne. Alt sammen for at undgå spild.

Det handler om bæredygtighed, og den nye, enkelt indrettede madbodega køber også ind hos små regionale, helst økologiske landbrug, så dagens menu vil blive bestemt af, hvilke dyr, der bliver leveret, og hvilke grøntsager, det er sæson for.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere