Jeg elsker Asien. Over en bred kam. Og jeg elsker først og fremmest områdets mangfoldighed i køkkenregionerne. Findes der en verdensdel, der kan noget i nærmest hvert eneste land, lille som stort, på deres helt egen måde, så er det Asien.
Det er da heldigvis også Asien, der præger det etniske udbud af restauranter herhjemme, men ak, det er kun en svag afglans af de stolte køkkentraditioner fra de fjerne gryder, vi kan møde.
Og dog, for nogle få skiller sig ud fra strømmen af billig halvfabrikata, og de bedste udgør årets top ti – i vilkårlig rækkefølge – inden for de etniske (ikke europæiske) restauranter i den danske hovedstad.
KINA
Tea Restaurant
Med Hebei som det nordlige afsæt er denne perle af et pænt indrettet kinesisk spisested noget af det bedste, man kan finde i København, hvis man er til peking-and med blommesovs, tynde pandekager, strimlet salt andekød, agurker og forårsløg eller farseret lotusblomst.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Deltag i debatten nu
Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her