Michelinkokken Bo Bech åbner ny restaurant i det indre København.
Foto: MARTIN LEHMANN

Michelinkokken Bo Bech åbner ny restaurant i det indre København.

Nyt om mad

Tv-kok går fra michelin-restaurant

Bo Bech søger nye udfordringer og forlader Restaurant Paustian.

Nyt om mad

Kokken Bo Bech, der er blevet landskendt for sin medvirken i programmerne 'Med kniven for struben' på TV3, forlader nu Restaurant Paustian.

»Det er ikke noget drama«, understreger han overfor IBYEN.dk.

»Jeg har bare lyst til at prøve noget nyt, få nye oplevelser«.

Bo Bech har drevet restauranten, der ligger i Nordre Frihavn ved møbelhuset Paustian, i seks år og har sagt sin lejekontrakt op i dag.

Sidste åbningsdag på Restaurant Paustian v. Bo Bech er lørdag 10. juli 2010. Hvad der derefter skal ske med restauranten er ikke afgjort.

Fik michelinstjerne til restauranten I den tid Bo Bech har drevet restauranten, har han været med til at introducere mange gæster for det avancerede molekylære køkken. Her har han bl.a. fået anmeldernes ros for sine enkle, men smagsrige sammensætninger - som signaturretten lameller af avovado med kaviar.

I 2008 opnåede han at få en michelinstjerne for sin indsats, og i år er han nomineret til den kulinariske Gericke-pris for sin dessert 'Cremet vanille med sorte oliven og engelsk lakrids'.

LÆS

Åbner egen restaurant

Opsigelsen hos Paustian er dog langt fra en retræte for kokken. Han forlader restauranten for selv at åbne et spisested til efteråret.

Det bliver i Jyllands-Postens tidligere lokaler på Kgs. Nytorv ved siden af Cafe Quote.

»Jeg aner ikke, hvad der kommer til at ske endnu. Det er jo ikke ligesom at udgive en ny plade«, siger Bo Bech, som nu først og fremmest vil koncentrere sig om at lukke Restaurant Paustian med god maner.

Derfor kan man stadig nå at smage Bo Bech's sidste sommermenu på stedet 10 dage endnu.

På den finder man bl.a. råkost af blomkål med pocheret æg og sommertrøfler, vilde asparges med umodne hyldebær og fjordrejer, knust kærnemælk med stikkelsbær og ærter, røget ål med grønne jordbær og mandler samt nye kartofler med kaninnyre og krydderurter fra gårdhaven.

Artiklen blev opdateret 30.6 kl. 15.25

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce