Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Flere og flere steder i København sælger gedigen aftensmad 'ud af huset' - som Kaffebar på Sønder Boulevard.
Foto: NIELS CHRISTENSEN

Flere og flere steder i København sælger gedigen aftensmad 'ud af huset' - som Kaffebar på Sønder Boulevard.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide: Takeaway uden junkfood

Sig farvel til dårlig takeaway. Her kan du tage et rigtig godt måltid med hjem.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Manfred's Man skal ikke besøge kokken Christian Puglisis enkle spisested for designoplevelsen. Der er hvide klinker på gulvet, og møblerne ligner nogle, der er lejet i et forsamlingshus. Manfred's ligger også i en kælder, så udsigt og lys er der heller ikke meget af.

Trækplasteret er maden. Menuen skifter ugentlig og byder på to slags forretter, en hovedret med og uden kød, ost og dessert.

Da iBYEN besøgte Manfreds, bestilte vi en lille forret (65 kr.) med sprød salat og saltet laks og kærnemælksvinaigrette, hovedret (90 kr.) med ramsløg, luftig couscous og hasselnødder, sprøde, søde gulerrøder og et par store stykker Grambogaardgris - øko, selvfølgelig. Man får også en lille pose med skiver af helt nybagt saftigt brød med.

Desserten (30 kr.) denne dag var en gammeldags æblekage med flødeskum og knasende crumble. Ærligt og godt.

OBS: Maden pakkes i plastikpakker, så man skal løbe hjem, for at kunne spise den, mens den endnu er lun.

Manfred's Take Away og Spisested, Jægersborggade 40, Åben onsdag-søndag 17.30-21 samt for brunch lørdag-søndag kl. 10-14

LÆS

Via 39
For godt en måned siden udvidede den populære cocktailbar og restaurant Salon 39 på Frederiksberg med en italiensk deli og take away i nabolokalerne. Her hænger store skinker i vinduerne, og i kølemontren byder delikatesser i form af oste, charcuteri, anitpasti og desserter sig til.

Via 39, som stedet hedder, har også aftensmad på menuen. Hvis man ringer og bestiller, kan det hentes lunt - ellers må man selv give maden, der leveres i foliebakker, en tur i ovnen, når man kommer hjem.

IBYEN prøvede en omgang cannelloni (ruller af pastaplader) med spinat og ricottaost samt en smagsrig og mør osso buco med bagte rodfrugter til hver 65 kroner - plus en omgang smørlækker gratineret kartoffelmos til 20 kr.

Og vi kunne da heller ikke dy os for at tage en tiramisu med hjem - en stor portion, der nemt rækker til to personer koster 30 kroner.

Maden hos Via 39 er i stil med den, man køber hos Cofoco: gedigen og smagfuld og af klassisk tilsnit. Udover kartoffelmos kan man vælge linser eller grøn salat som tilbehør.

Via 39, Vodroffsvej 39 st. th, Frederiksberg C, åbent tirsdag-lørdag 15-20

LÆS ARTIKEL

Kaffebar
Selv om det gamle skilt ’Kaffebar’ stadig hænger på facaden på hjørnet af Sønder Boulevard og Oehlenschlægersgade på Vesterbro, er stedet ikke længere – kun – håndværkeres frokoststed med billigt smørrebrød (14 kr. stykket) og kaffe på kanden, som dengang det var ’Stines Kaffebar’.

Nye lokale kræfter rykket ind. Spillemaskinerne er væk, men der er stadig linoleum på gulvet, og man kan stadig få smørrebrød med hjemmelavet pålæg. Hver dag laves der også en gedigen dagens ret - ofte af klassisk dansk tilsnit.

Denne uge står menuen blandt andet på kylling i karry, kogt oksebryst serveres med kartofler og mild, biksemad og peberrodssauce og gammeldags oksesteg. Torsdag er fast 'stegt flæsk og persillesovs'-dag.

Det koster 70 kroner for en omgang - 40 kroner i halv størrelse. Og pas på: Du risikerer at stå i kø.

Kaffebar, Sønder Boulevard 68, København V, tlf.: 33 22 15 46, åbent alle dage Kl. 9-20 (Køkkenet lukker 19.30). Se den aktuelle menu her(eksternt link).

LÆS CAFEKONTROL

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Madglad

Et par skridt rundt om hjørnet fra Istedgade i Oehlenschlægersgade står en bænk med cockerspanielprydet pude og en mønstret plaid. Her byder Madglad sig til med sandwich, salater og dagens ret på menuen.

Bag den iøjnefaldende blå facade med rød- og hvidstribet baldakin tager det lokale par Trine og Troels Eriksen udgangspunkt i det danske køkken i deres lillebitte biks, der er hyggeligt indrettet med en reol fyldt med kogebøger og madmagasiner. Deres mad er sund, frisklavet og primært lavet af råvarer fra regionen – og sælges til en folkelig pris. Fra montren vælger man selv de salater, man ønsker til at ledsage sin ’dagens ret’. De er inddelt i farver som ’gul’ for en med hvidkål og mango, ’grøn’ med tang, sesamfrø og ris eller ’rød’ med sprød rødkål.

Dagens ret kan være fiskefrikadeller, laks i papillotte med citronris, kålrabi og svampe eller marineret svinekam med pærer, rosmarin og bagte kartofler. Der er som regel også et rent vegetarisk alternativ. Prisen for en dagens ret plus brød, hummus og salater er 65 kr. Hvis man selv tager emballage med, får man en femmer i rabat.

For dem, der vil dope hjertet med sukker, står der altid et fad på disken med kage. Og det skal afsløres her, at kokostoppe pyntet med hvid chokolade og røde frysetørrede jordbær (7 kr.) slet ikke er værst. Madglad, Oehlenschlægersgade 53, Kbh. V. Åbent mandag-fredag kl. 16-20.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden